Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen Dünya Grand Prix Finalleri, tamamlandı. Milli sporcular Servet Tazegül ile Nur Tatar da bu önemli organizasyonda tatamiye çıktı.

Meksika’nın Queretaro kentinde 3-4 Aralık tarihlerinde hayata geçirilen Taekwondo Dünya Grand Prix Finalleri, heyecanlı müsabakalar sonrasında sonuçlandı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için katılım vizesini veren ve olimpik sıkletlerde dünya sıralamalarında ilk 8’de yer alan sporcuların yer aldığı organizasyona, milli sporcular Servet Tazegül ve Nur Tatar da katıldı.

SERVET TAZEGÜL, ÖNEMLİ PUANLARA UZANDI

Olimpiyat şampiyonu milli sporcu Servet Tazegül, 68 kiloda tatamiye çıktı. Çeyrek finalde Meksikalı rakibi Abel Mendoza’yı 16-10 ile geçen, yarı finalde ise İspanyol Joel Bonilla Gonzales’e mağlup olan Tazegül, sakatlığı nedeniyle bronz madalya karşılaşmasına çıkamadı. Milli sporcu bu sonuçlara göre, yarı finale çıktığı için 2016 Rio Olimpiyat Oyunları yolunda hanesine önemli puanlar ekledi.

Türkiye’yi temsil eden bir diğer sporcu ise 67 kiloda Nur Tatar oldu. Milli sporcu çeyrek finalde İsveçli Elin Johansson’a 5-3’lük sonuçla mağlup oldu.