Türkiye Atletizm Federasyonunca sosyal sorumluluk kapsamında, 2014 - 2015 yıllarında 81 ilin katılımıyla Bölgesel Kros Ligi ve Turkcell Küçükler Atletizm Festivali her ilimizin bir ve birden çok atletizm takımı olması düşüncesiyle gerçekleştirilmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.
Bu projenin devam ettirilerek, atletizmin temel branşlarına yönelik imkân ve kaynakların amaç doğrultusunda koordineli ve verimli bir şekilde kullanılarak ilçelerimizde okuyan ve yaşayan çocuklarımızın spor yapmaları, yarışma bilinci kazanmaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanmasının yanında, Ülkemizin atletizm alt yapısının genişletilmesi, fırsat eşitliğinin sağlanması, çoktan seçme ile aynı zamanda üstün yetenekli çocuklarımızın tespit edilerek 2020 - 2024 olimpiyatlarında iyi bir alt yapının oluşturulması hedeflenmektedir.
Bu bağlamda her ilçemizin bir atletizm takımının olması için iki kademeli Türkiye Atletizm Federasyonu Bölgesel Kros Ligi ve üç kademeli Küçükler Atletizm Festivali oluşturulmuştur.
Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıkladığı 2016 yılı yarış takvimine göre TAF Turkcell Küçükler Ligi Festivali 3. Grup Yarışması 30 Nisan 2016 tarihinde ilimizde yapılacak olup, tüm halkımız yarışmalara davetlidir.