Galatasaray’ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, sarı-kırmızılı takımın son dönemde aldığı kötü sonuçlarla ile ilgili olarak, "Yıkılmış, bitmiş bir durumuz yok. Herkes durumun farkında. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kötü bir durum, çok büyük bir sıkıntımız yok" dedi.

Taffarel, ALS hastalığına dikkat çekmek için TFF ile ALS Derneği’nin ortak düzenlediği kampanyanın basın toplantısına katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın kaleci antrenörü, 12 Kasım’da yapılacak olan Türkiye - Brezilya maçı ve Galatasaray’ın son durumu hakkında konuştu.

"BİZİM BEKLENTİMİZ SONUÇ DEĞİL, İYİ BİR MAÇ OLMASI"

12 Kasım’da gerçekleşecek olan Türkiye - Brezilya arasındaki özel maçın, iki taraf adına önemli bir maç olacağını belirten Taffarel, "Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bizim adımıza da Dünya Kupası kötü geçti, kötü bir imajımız oluştu. Bunu düzeltmek açısından önem arz ediyor. Bizim beklentimiz sonuç değil, iyi bir maç olması, dostluk olması. Sonuç sonradan gelecektir. Önemli olan iki takımın güzel bir maç ortaya koyması" ifadelerini kullandı.

"KÖTÜ BİR DURUM YOK"

Galatasaray’da oynadığı dönemde, sarı-kırmızılı takımın daha iyi dönemlerinin de olduğuna vurgu yapan Brezilyalı antrenör, "Futbol böyle bir şey. Bazen iyi, bazen kötü oluyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Tabi oyuncular eleştiriliyor, bu da normal bir şey. Bize düşen takımı düzeltmek için gayret göstermek. Biz bize düşeni yapıp taraftarımızın eve mutlu dönmesi, tekrar Galatasaray şarkıları söylemesi için elimizden geleni yapacağız. Bize düşeni yaptıkça da iyi sonuçların olacağına inanıyorum. Tabi yıkılmış, bitmiş bir durumumuz yok. Herkes durumun farkında. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kötü bir durum, çok büyük bir sıkıntımız yok."

Taffarel, Türkiye - Brezilya maçını izlemeye davet edilen sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo’nun da bildiği kadarıyla davete icabet edeceğini belirtti.