ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Eskişehirspor'da, kulüp başkanı Mesut Hoşcan, 16. haftada deplasmanda Medipol Başakşehir'i yenerek, taraftardan özür dileyeceklerini belirtti.

Hoşcan, yaptığı yazılı açıklamada, son üç maçtaki hakem kararlarında art niyet aradıklarını belirterek, "Son maçımızda da verilmeyen bir penaltımız ve karşı takıma ofsayttan verilen bir gol var. Bu taraftarın, şehrin ve bizlerin başarı için verdiği mücadele ve emek, göz göre göre çalınıyor" ifadelerini kullandı.

Hakem hatalarını futbolun doğasında bulunan bir gerçek olarak kabul ettiklerine değinen Hoşcan, "Görüyoruz ki bu savaşı hatalı kararlar alan hakemlere karşı da vermek zorundayız. Kimse ama kimse, içinde bulunduğumuz bu durumu fırsat bilerek, birlik ve beraberlik içindeki bu şehrin emeğini boşa çıkaramaz. Gerekirse her platformda sesimizi daha da yükseltmesini biliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde de girişimlerini arttıracaklarını bildiren Hoşcan, Eskişehirspor camiasındaki birlik ve beraberliği hiç kimsenin bozamayacağını vurguladı.

Asla mücadeleyi bırakmayacaklarına işaret eden Hoşcan, şunları kaydetti:

"Birlikte, inanarak ve kenetlenerek bu zor günleri geride bırakacağız. Medipol Başakşehir maçı ile taraftarımızdan bir galibiyetle özür dileyeceğiz. Bu iş mücadele işidir. Hep birlikte kazanacağız. Teknik direktörümüz ve oyuncularımızla yaptığımız görüşmede, sahada daha fazla koşarak, eksikleri kapatarak, birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerektiğini yineledik. Bu mücadeleyi hem sahada hem de masada vermeye kararlıyız."