ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Eskişehirspor'un taraftarları, maç öncesi takımlarına olan inançlarını göstermek amacıyla ''Bando Es-Es'' eşliğinde yürüyüş düzenledi.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan çok sayıda Eskişehirspor taraftarı, meşaleler yakarak, siyah-kırmızılı takım lehine tezahüratta bulundu. Daha sonra "Bando Es-Es''in marşları eşliğinde yürüyüşe geçen taraftarlara İki Eylül Caddesi'nde vatandaşlar da destek verdi.

Eskişehir Atatürk Stadyum'unda son bulan yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, kentte eski günlerdeki havayı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Eskişehirspor'un ligde zor günler yaşadığını belirten Diri, " Eskişehirspor küme düşüyor, umarım bütün Eskişehir halkı bunun farkına varır. Eskişehirspor düşerse Eskişehir düşer. Bunu artık herkes anlamalı. 'Kurtuluş Savaşı' diye bir mücadele başlattık. Buna 'direniş' adını verdik. Bütün Eskişehirspor halkını bize destek vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.