SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un birliktelikle sıkıntıları aştığını, hedefine odaklandığını ve başarısını sürdürdüğünü belirtti. 

Yılmaz, Medicana Sivasspor Kulübü'nün resmi dergisine verdiği röportajda, şehirleri farklı platformlarda temsil eden farklı markalar olduğunu kaydetti. 

Sivasspor'un, futbol gibi yaygın bir spor dalında şehri temsil ettiğini ve Sivas'ın bir markası olduğunu aktaran Yılmaz, takımın Sivas'ı ülkenin gündemine taşıyan bir değer olduğuna dikkati çekti. 

Futbolun 7'den 70'e ilgiyle izlenen bir spor dalı olduğunu, Sivas'ın da Sivasspor gibi bir markayla bu yaygın ve etkin platformda yer almasının, adından söz ettirmesinin, kentin tanıtımı ve bilinirliği açısından kayda değer bir öneme haiz olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Diğer bir açıdan da futbol, özellikle Süper Lig'de takımı mücadele veren, şehirlerin ekonomisine, turizmine, ticaret ve sanayisine, kültür ve sosyal hayatına katkı yapan, o kentin insanına enerji ve moral katan önemli bir etkendir" ifadelerini kullandı. 

Medicana Sivasspor'u sürekli takip ettiğini ve maçlarını izlemeye çalıştığını kaydeden Yılmaz, takım yenildiği zaman üzüldüğünü, yendiği zaman ise tarifsiz bir mutluluk duyduğunu belirtti.

 

- "Şampiyonluğu tattırmaları temennimizdir"

 

Sivasspor'un yönetimi, oyuncu kadrosu ve taraftarıyla büyük bir ekip olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sivasspor, bu birlikteliğini koruduğu sürece, içerisine düştüğü sıkıntılı anları aşmasını bilmiş, düştüğü yerden tekrar kalkarak hedefine yeniden odaklanmış, başarısını sürdürmüştür. Sivasspor, ülkemizin her yönüyle köklü ve güçlü takımlarının mücadele ettiği bir ligde verdiği mücadele ile İstanbul takımlarına karşı Anadolu'nun önemli bir takımı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle 10 yıldır bu başarıyı sürdüren futbolcusundan yöneticisine ve taraftarına kadar herkesi kutlamak gerekir. Bu başarının sürmesi, istikrarın korunması ve güzel şehrimize, bu şehrin Sivasspor sevdalı insanlarına şampiyonluğu tattırmaları temennimizdir."

Kırmızı-beyazlı ekibin zaman zaman ligin alt sıralarında zor durumlara düştüğünü belirten Yılmaz, önemli olanın moral gücünün kaybedilmeden yeniden derlenip, toparlanıp bu durumdan kurtulmak olduğunu anlattı.

Sivasspor'un ligin üst sıralarında başarılı olmasını isteyen Yılmaz, "Bu konuda başta futbolcularımız olmak üzere, kulüp yöneticilerimize ve özellikle takımını daha güçlü destekleyecek taraftarımıza önemli görevler düşmektedir. Herkes görevini yaptığında takımımız daha da başarılı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

TBMM Başkanı Yılmaz, röportajında taraftarlardan takımlarına sahip çıkmalarını ve desteklemelerini de istedi.