Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen iller arası Karate Şampiyonası 09 Mayıs 2015 tarihinde Yunus Emre Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakaların ardından sona erdi.

Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı iller arası Karate Şampiyonası, minikler, ümitler ve yıldızlar kategorisinde Karamanlı sporcularının da yer aldığı Ankara, Antalya, Konya, Kayseri, Uşak, Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray illerinden toplam 250 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Heyecanın üst seviyede olduğu karşılaşmalarda özellikler minikler kategorisinde gerçekleştirilen müsabakalar büyük ilgi topladı. Mücadele ve hırsları ile abilerini aratmayan minik karateciler dereceye girmek ve illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Gün boyunca devam eden müsabakalar, sporseverlerinde tezahüratlarıyla şampiyonaya renkli bir hava kattı.

Dokuz ilin kıyasıya mücadelesine sahne olan müsabakalarda şampiyonluk ipini 421 puanla Konya göğüslerken, Karaman ikinci, Ankara ise şampiyonayı üçüncü olarak tamamlayan takımlar oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Vedat Akyar, antrenör ve hakemler tarafından verildi.

Yapılan müsabakaların ardından açıklamada bulunan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” İlimizde gerçekleştirilen iller arası Karate Şampiyonası çok heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Şampiyonada takımlarımızın göstermiş oldukları centilmence hareketler müsabakalara ayrı bir güzellik kattı.  Ayrıca müsabakalarda Karaman için ter döken ve mücadele veren Karaman ekibimizi de almış oldukları dereceden ve göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.