Türkiye Taekwondo Federasyonu 2013 Faaliyet Programında ye alan ve 29 Nisan 5 Mayıs 2013 tarihleri arası Muğla Marmaris’te yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası sona erdi.
30 Nisan 2 Mayıs 2013 tarihlerinde İspanya Alicante şehrinde yapılan Avrupa Poomse Taekwondo Şampiyonası sona erdi. Karaman Taekwondo İl Temsilcisi Ali Can Şampiyona ile ilgili açıklamasında;
“İlk hedefimiz ahlaklı kişilikli sporcular yetiştirmek. Bilindiği gibi Karaman ilimiz Taekwondo sporunda yıllardır Ulusal ve Uluslar arası başarılar alarak kendini kanıtlamış ve bu başarılarına yeni hedefler koyarak yoluna devam etmektedir. Katıldığımız bütün kategorilerde sporcularımız şampiyonalarda madalyasız dönmemektedir. Yetiştirmekte olduğumuz sporcularımızın Şampiyonluklarından önce önemle üzerinde durduğumuz Sporcu Ahlakıyla yetişmeleri Kişilikli, Dürüst ve Mütevazi. Okullarında çalışkan Aile ve çevresinde sevilen sayılan Saygın insanlar olmaları ve daha sonrasında şampiyon olmaları asıl hedefimizdir. Bu Karakterde yetişen Sporcularımızın çalıştıkça yeteneklerine ve kas yapılarına göre başarıları da şekillenecektir ve ortaya çıkacaktır.
Yaptığımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan Maddi ve Manevi desteğini esirgemeyen Sponsorumuz Duru Bulgur ve İl Müdürümüz sayın Mustafa Elduran’a desteklerinden dolayı velilerimiz ve sporcularımız adına teşekkür ediyoruz.
SELAHATTİN ŞAHİN AVRUPA 6.SI
30 Nisan 2 Mayıs tarihlerinde İspanya Alicante şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonası Tamamlandı Karaman ve Performans Spor Kulübü Sporcusu Selahattin Şahin Şampiyonada altıncı sırada tamamlayarak Avrupa altıncısı oldu.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN DÖRT MADALYA


Marmaris Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 12 Sporcu ile 2 Gümüş 2 Bronz Madalya alarak Karaman ilimizi başarıyla temsil ettik. Önümüzde bir ay içerisinde yapılacak olan 3 önemli sınavımız daha olacak buralarda da Karaman ilimizi başarıyla temsil etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.
Gençler Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcularımız 6-7 Haziran’da Mersin ilimizde yapılacak olan Milli Takım Seçmelerine girerek Avrupa’ya gidebilmek için yarışacaklar.”dedi.
Madalya alan ve Milli Takım Seçmelerine gidecek sporcular;
Selahattin Akbaş          45 kg. Gümüş Madalya kazandı Milli Takım Seçmelerine girecek
Kürşat Büyükeken        51 kg. Gümüş Madalya kazandı Milli Takım Seçmelerine girecek
Selçuk Akbaş               45 kg. Bronz Madalya kazandı Milli Takım Seçmelerine girecek
Ali Emre Yıldız            73 kg. Bronz Madalya kazandı Milli Takım Seçmelerine girecek
Mehmet Şahin Koçak   63 kg. Milli Takım Seçmelerine girecek
Murat Kolonkaya         68 kg. Milli Takım Seçmelerine girecek