Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ülkede çok can yakan bir bonzai vakası yaşandığını, sporun bu zehirlerin önüne geçmede iyi bir duvar oluşturduğunu belirterek, "O yüzden spora desteği eksiltmememiz gerek" dedi.

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirspor’un efsane kalecisi Sinan Alağaç’ın asınısı yaşatmak için kurulan Sinan Alağaç Yeşiltepe Spor Kulübü’ne malzeme desteğinde bulundu. Yeşiltepe’de oluşturulan, Sanan Alağaç Yeşiltepe Spor Kulübü’nün açılış törenine, çok sayıda mahallelinin yanı sıra, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehirspor yöneticileri, Sinan Alağaç’ın ailesi, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Törene konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Sinan Alağaç ile olan dostluğumuz anlatmakla bitmez. Sinan, gerçekten bir idoldü. Hem sporcu kimliğiyle, hem de eğitimiyle çok önemli bir insandı, aydınlık bir insandı. O’nun adı, okulla, parklarla ve spor kulübüyle ölümsüzleşti. Son dönemlerde bölgemizde yeni yeni kulüplerimiz oluştu. Önümüzdeki 5 yılda, Tepebaşı Bölgesi’ne çok tesis kazandıracağız. Şirintepe’de 25 dönümlük bir arazi kamulaştırıldı. Buraya büyük bir kapalı salon ve Behiç Erkin gibi bir futbol sahası yapacağız. Ayrıca, Esentepe’ye, Şirintepe’ye Aşağısöğütönü’ne ve Çukurhisar’da çalışmalarımız var, olacak da. 2015’te de Şirintepe’deki büyük tesisi yapacağız. Salon ve futbol sahası olacak. Geçen dönem yaptığımız Behirç Erkin Spor Kompleksi ve Efsane Eskişehirspor Spor Tesisi çok iyi işler yaptı. Biz belediye olarak amatör sporun hep yanındayız. Sporcuları koruyan iyi malzemelere ve iyi sahalara ihtiyacımız var. Bunları sporcu kardeşlerimize temin etmek durumundayız. Ülkede çok can yakan bir bonzai vakası var. Bakın, spor bu zehirlerin önüne geçmede iyi bir duvar oluşturuyor. O yüzden spora desteği eksiltmememiz gerek. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Törene katılan Sinan Alağaç’ın ablası Saime Timurçin ise, “Ne zaman Sinan ile ilgili bir etkinlik olsa, başkanımız Ahmet Ataç’ı görüyoruz. Kendisini artık aileden biri olarak görüyorum. Amatör ruhla yapılan her şey çok kıymetlidir. Genç sporcuların önemli bir modele ihtiyacı vardır. Sinan belki o modellerden biri. Genç kardeşlerimiz, Sinan’ın çok çalışkan olan yönünü örnek almalılar, disiplinli bir insandı, o yönünü örnek almalılar. Bugünden itibaren Eskişehirspor’un bir bebeği dünyaya gelmiştir. Ben tüm yöneticilerden bu bebeğe destek olmalarını rica ediyorum” şeklide konuştu.

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ise yaptığı konuşmada “Biz sadece okyanusta damla tanesiyiz, ama okyanusu bu gençlerimiz oluşturacak” dedi.

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam da, “Böyle büyük mahallelerde, en az okullar kadar, spor kulüpleri de önemli. Bu kulübün kurulmasında emeği geçe herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Ataç, Sinan Alağaç Yeşiltepe Spor Kulübü sporcuları için hazırlanan spor malzemelerini sporculara takdim etti. Sporcular, Ataç’a çiçek vererek teşekkür ettiler. Daha sonra Başkan Ataç ve törene katılan konuklar, kulüp binasının açılışını gerçekleştirdiler.

Açılışın ardından düzenlenen küçük bir konserle açılışa katılan tüm konuklar hoş bir akşam geçirdiler.