15 yaşında tesadüfen başlayan sporculuk kariyerinde büyük bir başarıya imza atarak kick boksta Türkiye 3’üncüsü olan Gizem Özer’in (17) en büyük hayali boksta milli takım formasıyla başarılar elde etmek.

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı sporcusu Gizem Özer, azmi ile herkesi kendine hayran bırakıyor. 2 yıl önce tesadüfen başlayan sporculuk kariyerinde büyük bir başarıya imza atan Özer, 5 aylık çalışma ile kick boksta Türkiye 3’üncüsü oldu. Daha sonra kick boksu bırakan Özer, boksa geçiş yaptı. Yine bir ay gibi kısa bir sürede hazırlanarak Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazanan genç sporcu, milli takımda yer alarak dereceler elde etmeyi istiyor.

"Bir günde 3 maça çıkarak finalde kaybettim"

Spora 15 yaşında başladığını dile getiren Gizem Özer, “Bu yıl lise 4’e geçtim. 3 kardeşiz. Babam santral operatörü ve annem ev hanımı. Ablam da aynı zamanda 3. ligde profesyonel voleybol oynuyor. Bir gün spor salonunun önünden geçerken kick boks salonu gördüm. Orada 4-5 ay çalıştıktan sonra Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na gittik. Partnerim birinci oldu ben ise bir günde 3 maça çıkarak finalde kaybettim ve 2’inci oldum. Bitlis’te üniversitelerarası müsabakalara çıktım. Sakarya’da geçen yıl Türkiye Şampiyonası vardı. Elazığ’dan 24 sporcu katılmıştı. Ben orada Türkiye 3’üncüsü oldum” dedi.

"Boksu çok seviyorum"

Kick boks branşında biraz sıkıntı yaşadıktan sonra boksa geçtiğini kaydeden Özer, “Cemil Döndü hocamız milli takım hocası ve onunla çalışmak bizim için bir şans. Cemil hocamız ile bir ay çalıştıktan sonra Türkiye şampiyonasına katıldım. Türkiye şampiyonu olan sporcu ile karşılaştım. Maç 3-3 bitti ve orta hakem kararı ile kaybettim. Sağlık olsun diyelim nasip değilmiş. Boksu çok seviyorum ve gelecek yıl final oynamadan Elazığ’a dönmeyeceğim. Elazığ’da boks çok iyi bir yerde ve inşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Milli takımda oynamak hayalim var. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanırım umarım” diye konuştu.

Döndü: "İnşallah Elazığ’ı ve ülkemizi temsil eder"

Genç sporcunun antrenörü ve aynı zamanda Türk Milli Boks Takımı çalıştırıcı Cemil Döndü ise Özer’e şans vermek istediklerini kaydederek, “Gizem önceden kick boksta çalışıyordu ama şimdi boks branşında daha başarılı olacağını düşündü ve aramıza katıldı. Bizler de ona şans verelim dedik. Antrenmanlara boks temelli başladık. Temelli başladıktan sonra Muğla Fethiye’de bir Türkiye şampiyonamız oldu. Burada Trabzon bölgesinden rakibine mağlup oldu. Trabzon Bölgesi sporcusu geçen sezonu şampiyonlukla tamamlamıştı. Madalyayı kokladık ama demek ki nasip değilmiş. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte milli takım adayı bir sporcu. İnşallah Elazığ’ı ve ülkemizi temsil eder” ifadelerini kullandı.