MANİSA (AA) - TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Soma'ya yapılacak futbol okulunu 80 günde bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Koşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul için yer tesliminin yapılmasının ardından yapım çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Koşar, ilçe merkezinde yapılması planlanan sözkonusu proje için yer tahsisine ilişkin protokolün önümüzdeki hafta imzalanacağını belirterek, arsasının yarısı belediyenin, diğer yarısının ise SEAŞ'a ait olduğunu söyledi. 

Projeyi en kısa sürede bitirmek istediklerini vurgulayan Koşar şunları söyledi:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak 80 günlük bir hedef koyduk. Okulu 80 günde bitireceğiz inşallah. Nisan ayı sonunda okulumuzun bitirilmesi lazım. Soma'da kurulacak futbol okulu Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Toplamda 49 dönüm üzerine 4 futbol sahası, kafeteryaları, dinlenme tesisleri ve yatakhaneleri olacak. Mağdur ailelerimizin çocuklarına öncelik tanınacak. Manevi havası olan bir okul olacak. Daha sonra Türkiye genelinde Çorum, Hatay, Çanakkale, İzmir, Kırklareli gibi 7 ayrı bölgede aynı formatta okulların yapımını sağlayacağız. Bu yıl da bitireceğiz inşallah. Böyle ciddi çalışmalarımız var."