Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım’ın 12 Kasım’da Brezilya ile yapacağı hazırlık karşılaşması öncesi ve sırasında ALS hastalığına dikkat çekmek için bir dizi faaliyette bulunacak.

Yapılacak faaliyetlerle ilgili detayların paylaşıldığı basın toplantısı bugün Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski futbolcular Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin, Brezilya Milli Takımı eski kalecisi ve Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel ile ALS Derneği Başkanı İsmail Gökçek katıldı.

YARDIMCI: "BU MAÇI FIRSATA ÇEVİRMEK İSTEDİK"

Basın toplantısında konuşan Servet Yardımcı, A Milli Takım’ın 58 yıl aradan sonra Brezilya ile özel bir maçta karşılaşacağını hatırlatarak, "Biz bu maçın heyecanını ve önemini fırsata çevirmek için ALS hastalığı konusunda da farkındalık oluşturmak istedik. Her zaman bu hastalıkla mücadele edenlerin yanındayız. Salı günü Brezilya Milli Takım’nın antrenmanı ve maçını dostlarla beraber izleyeceğiz. Karşılaşma öncesinde ALS derneğine destek için pankart açılacak. Yine Brezilya Milli Takımı’nın futbolcularının imzalamış olduğu formaları destek için onlara vereceğiz. Brezilya ve Kazakistan ile oynayacağımız maçlarda onlara destek olmaya çalışacağız" dedi.

TERİM: "KÜÇÜK DE OLSA BİR YARDIMIMIZ OLABİLİR"

ALS Derneği Başkanı eski futbolcu İsmail Gökçek’in jübilesinde de yer aldığını belirten Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Onların her zaman üzüntülerinde de sevinçlerinde de beraber oldum. Onlar da benim üzüntüm ve sevinçlerimde yanımda oldular. Bu arada geçtiğimiz günlerde bu hastalıktan vefat eden Sedat Balkanlı ve ailesini de anıyorum. Biz ’bu hastalığı yaşayanlara faydalı olabilir miyiz’ diye bir çaba içindeyiz. Öncelikle onun eşini alkışlamamız lazım. Hep beraber biraz daha çaba göstermemiz ve farkında olmamız gerekiyor. Son yıllarda bu hastalığa yakalanan futbolcu arkadaşlarımızın sayısı arttı. Herkesin yardımlarını esirgememesi lazım. Muhakkak küçük de olsa bir yardımımız olabilir" diye konuştu.

GÖKÇEK: "KAMPANYAYA DESTEK BEKLİYORUZ"

ALS Derneği Başkanı İsmail Gökçek ise, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim’e teşekkür ederek, "ALS Derneği olarak başlatmış olduğumuz bağış kampanyasına destek bekliyoruz. Tüm operatörlerden ’ALSBAGIS’ yazıp 2566’ya mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca Milli Takım’a Brezilya ve Kazakistan maçlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.