Eskişehir Engelliler Spor Kulübü bünyesindeki Eskişehir Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının tek kadın sporcusu Müzeyyen Tektaş, hayatında basketbol ile açtığı yeni sayfayı tüm samimiyeti ile anlattı.

Bundan 3 yıl önce parkta gezerken tinercilerin bıçaklı saldırısına uğrayan Müzeyyen, sinirlerindeki zedelenme sonucu yürüme yeteneğini kaybetti. Sonradan yürüme engelli olan Tektaş, yaşadığı zorlu süreçte ayakta kalabilmek için büyük mücadele verdi. Bu kötü olay öncesinde Anadolu Üniversitesi’nde sosyal bilimler okuduğunu anlatan Tektaş, “Yaşadıklarımdan sonra kötü bir dönem geçirdim, toparlanabilmek için ailemin yanıma, köye gittim, okuyordum ama bitiremedim” dedi.

YENİ BİR SAYFA

Yaşama tutunma hikayesinde ailesinden destek alarak kendisine güç kattığını ifade eden Tektaş, sporun da kendisini rahatlattığını söyledi. Basketbol takımında çalışmaların güzel gittiğini belirten Tektaş, “Basketbola çok ilgi duyuyorum, çok eğlenceli” diye konuştu.

Daha ikinci maçına çıktığını dile getiren Tektaş, “İlk maçım Aydın’daydı. Çok heyecanlıydım, ne yapacağımı bilemediğimden panik oldum. Ama şimdi oynamayı öğrendikçe kendime güvenim de arttı. Basketbol oynamak hayatıma öncelikle psikolojik açıdan bir rahatlama sağlıyor, çevresel bir destek alıp bir şeyleri başarabildiğinizi görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Basketbol oynamaya devam etmek istediğini ifade eden Tektaş, “Kendime yeni bir sayfa açtım, basketbola başlamam benim için güzel bir başlangıç oldu, hayatımda her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum” dedi.