İSTANBUL (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) final heyecanı yarın Galatasaray Odeabank ile Abdullah Gül Üniversitesi arasında İstanbul'da oynanacak karşılaşmayla start alacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak Spor Toto play-off final serisinin ilk maçı saat 15.00'te başlayacak.

Beş maç üzerinden yapılacak final serisinde 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluk ipini göğüsleyecek. 

Serinin ikinci karşılaşması 4 Mayıs Pazartesi günü yine İstanbul'da oynanacak. Üçüncü maçta ise takımlar 7 Mayıs Perşembe günü Kayseri'de sahaya çıkacak. Bu karşılaşmalar sonucunda 3 galibiyete ulaşan takım olmazsa seri uzayacak. Gerekmesi halinde dördüncü karşılaşma 9 Mayıs Cumartesi günü Kayseri, son maç ise 12 Mayıs Salı günü İstanbul'da yapılacak.

Son şampiyon Galatasaray Odeabank, normal sezonu lider tamamlarken, Abdullah Gül Üniversitesi ise ikinci sırada yer aldı. 

Sarı-kırmızılılar, play-off çeyrek final serisi ilk turunda Edirne Belediyesi Edirnespor'u 2-0, Kayseri ekibi ise Orduspor'u 2-1'le geçti. 

Yarı final serisinde ise iki takım da zorlanmadan rakiplerini elemeyi başardı. Galatasaray Odeabank, Adana ASKİ, Abdullah Gül Üniversitesi ise Fenerbahçe karşısında serileri 3-0'la geçerek adlarını finale yazdırdı.

İki takım arasında normal sezonda oynanan maçlarda İstanbul'da Galatasaray Odeabank (79-64), Kayseri'de ise Abdullah Gül Üniversitesi (58-55) kazandı.

Galatasaray Odeabank'ın TKBL'de 12 şampiyonluğu bulunurken, Abdullah Gül Üniversitesi ise tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek.