ADANA (AA) - Olimpik ruha ve beceriye sahip gençlerin yetiştirilmesinin hedeflendiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında Adana'dan kano eğitimi alacak 12-14 yaş grubundaki 5'i kız 10 sporcu, Cumartesi günü belirlenecek.

Türkiye Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik, yazılı açıklamasında, kentten 10 sporcunun belirleneceği testlerin 27 Aralık Cumartesi günü saat 10.00'da Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirileceğini belirtti.

Seçmelerin, kano sporuna ilgi duyan gençlere iyi bir fırsat olduğunu bildiren Çelik, şunları kaydetti:

"Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin girişimleriyle yaklaşık bir yıl önce Adana TOHM projesi kapsamına alındı. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer yetkililer de buna büyük destek verdi. Düzenli ve program içinde çalışmanın semeresini gördük. Milli takıma yeni sporcular kazandırdık. Balkan Şampiyonluğu elde ettik. 24 sporcumuz, düzenli 3 öğün yemek imkanı, konaklama, İngilizce kursları, ulaşım kolaylığı gibi fırsatlardan yararlandı. Mevcut sporcuların yanı sıra geleceğe sporcu hazırlamak için 5'i kız toplam 10 yeni öğrenci ile kadroyu güçlendireceğiz."

- Seçmelerde 2 aşamalı test yapılacak

Çelik, seçmelerin iki aşamada gerçekleştirileceğini, testlere katılacak öğrencilerin yüzme bilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"25 metre zamana karşı yarış ve ayrıca suda durma testinden başarılı olanlar ikinci teste girmeye hak kazanacak. İkinci aşamada, temel motor genel kuvvet testleri, koşu, mekik, şınav, dikey sıçrama, esnekliğin yanı sıra el pençe kuvveti testinde başarılı olanların arasında en iyi dereceyi yapanlar TOHM'a alınacak. Test uygulamasını, Türkiye Kano Federasyonu Teknik Kurulu, İl idari Koordinatörü, İl Akademik Koordinatörü, TOHM Sportif Direktörü ve TOHM antrenörlerinin katılımıyla oluşan bir komisyon yapacak."