TOKAT (AA) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tokatspor'un basın sözcüsü İhsan Uluözlü, teknik direktör Mehmet Birinci’nin raporu doğrultusunda 9 futbolcu ile yolları ayırdıklarını söyledi.

Uluözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen pazar günü sahalarında Turgutluspor'a 1-0 yenildiklerini hatırlattı.

Sezona iyi başladıklarını belirten Uluözlü, "Maalesef iyi başladığımız sezonun ilk yarısını istediğimiz gibi bitiremedik. Anadolu'da şöyle bir baktığımızda borçsuz kulüp bulunmamakta ve futbolcular bu kulüplerden paralarını dahi alamaz iken Tokatspor kendi liginde borçsuz bir kulüp durumda. Geçmişe baktığınızda Tokatspor üzerinden birçok spekülasyonlar yapılmıştır. Maalesef Tokatspor, son yıllarda bu olaylardan dolayı büyük zarar görmüştür" diye konuştu.

Yönetim kurulunun çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Uluözlü, şunları kaydetti:

"Teknik direktörümüz Mehmet Birinci’nin raporu doğrultusunda 9 futbolcu ile yollarımızı ayırdık. Bunlar Can Akgül, Semih Göçmen, Ümit Can Batman, Suat Mutlu, Yaşar Kabakçı, Korhan Öztürk, Salim Çoğuplugil, Emrah Akşit ve Ziya İstek. Ayrıca Abdullah Eryılmaz, Recep Yaşar, Hacı Kalın, Abdullah Gün ve Özgür Meriç Gayretli’den de kendilerine yeni bir kulüp bulmalarını istedik. Yaşanan bu gelişmenin ardından transfer çalışmalarına hız verdik. Hocamızın verdiğ rapor doğrultusunda takıma yeni futbolcular alacağız."