KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un İkinci Başkanı Fatih Yılmaz, son haftalarda alınan sonuçlara ilişkin, "Bugün çok mutlu değiliz. Yönetim, taraftar ve camia olarak bir an önce toparlanıp önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor" dedi.

Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı'ndaki Konyastore mağazasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, üç yıldır görevde olduklarını ifade ederek, büyük borçları çevrilebilir noktaya getirdiklerini söyledi.

Yine de rahat bir noktada olmadıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız olarak, elimizden gelen gayretle Konyaspor'u yönetmenin, teknik heyetin, futbolcuların paralarını ödeyebilmenin peşindeyiz. Konyaspor kurumsallaşsın diye çalışmalarımız var. En önemlisi şirketleşme idi. Ama maalesef başarılı olamadık. Keşke başarılı olsaydık. Tamamen bırakmadık. Ama, bunu henüz istediğimiz ölçüde destek alamadığımız için yürütemiyoruz. Kendi kendini çeviren, kimseye muhtaç olmayan, kendi gelirleri olan Konyaspor'un gayreti içindeyiz."

Çok mutlu günler geçirmediklerini belirten Yılmaz, "Bugün çok mutlu değiliz. Yönetim, taraftar ve camia olarak bir an önce toparlanıp önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Konyaspor nasıl iyi olabilir, bir an önce bunun gayreti içindeyiz. Önümüzdeki maçlarda bunu telafi etmenin içerisindeyiz. Futbolcularımız, teknik heyetimiz, yönetimimiz ve taraftarlarımızla el birliğinde biz bu işin içinden kalkacağız. Yine, özlenen Konyaspor olacaktır" ifadelerini kullandı.

Torku Konyaspor'da kurumsallaşmanın hedefinin "Konyastore mağazası" olduğuna işaret eden Yılmaz, bu anlamda büyük takımlara özlemle baktıklarını, taraftarlarının forma, eşofman ve diğer ürünlerinin aldıklarını gördüklerinde özenti duyduklarını vurguladı. 

Yılmaz, "Biz de böyle Konyaspor'un markasını oluşturalım diye yola çıktık. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oldu. Bunlarla ilgili bilgilendirme yapalım dedik. Amaç, burayı yaşatmak olmalıdır. 'Burayı daha iyi yaşatırız' diyen arkadaşlar varsa. Onlarla birlikte çalışmaktan biz her zaman mutlu oluruz" diye konuştu.

- Transfer iddiaları

İkinci Başkan Yılmaz, devre arasındaki transfer iddialarının sorulması üzerine, henüz Teknik Direktör Aykut Kocaman ile bu konuları konuşmadıklarını söyledi. Kocaman'ın takımın başına gelmesinden sonra ulusal basında sürekli transfer haberleri okuduklarını ve bunlara hayret ettiklerini vurgulayan Yılmaz, ancak henüz transferle ilgili görüşme olmadığını dile getirdi.

Sakatlığı bulunan Marika'nın ücretinde indirime gidileceği yönündeki iddiaları cevaplandıran Yılmaz, futbolcunun sözleşmesini dondurduklarını, topbaşı yaptığında oturup yeniden konuşacaklarını fakat indirime gitmek istediği yönünde sinyal aldıklarını vurguladı.

Yönetim kurulu üyesi ve Konyastore mağazası yetkilisi Abdullah Şanlı da mağazanın kuruluş süreci ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.