KONYA (AA) - Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Trabzonspor ile karşılaştı.

Torku Konyaspor ile Trabzonspor arasında şimdiye kadar oynanan 27 müsabakada, Karadeniz temsilcisinin 14-6 üstünlüğü bulunuyor. Maçlardan 7'si ise berabere bitti.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 42 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 29 gol gördü.

 

- Konya'da en fazla beraberlik görüldü

Konya'da oynanan müsabakalarda en fazla görülen sonuç beraberlik oldu. İki takım, 6 kez sahadan beraberlikle ayrılırken 5 maç da Trabzonspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. Torku Konyaspor ise 2 maçı kazanabildi.

Trabzonspor, bu maçlarda 15 gol attı, 13 de gol yedi. Trabzonspor, Torku Konyaspor karşısındaki son 5 maçında 4 galibiyet, bir beraberlik aldı.

İki takım arasındaki maçlarda en farklı galibiyeti, 1991-1992 sezonunda sahasında oynadığı karşılaşmayı 4-0 kazanan Trabzonspor elde etti.

 

- 6 futbolcu, 21 kişilik kadroda yok

Bordo-mavili takımda cezalı Mehmet Ekici’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Aytaç Kara, Belkalem ve Yusuf Erdoğan ile önceki gün affedilen Constant, 21 kişilik futbolcu kadrosunda yer almadı.

Torku Konyaspor'da sakatlıkları devam eden Hasan Kabze, Mahlungu ve cezalı Mehmet Uslu kadroya dahil edilmedi.

 

- Torku Konyaspor'da bir, Trabzonspor'da 3 değişiklik

Torku Konyaspor, önceki hafta oynadığı Kardemir Karabükspor maçına göre bir değişikle sahaya çıktı. Teknik direktör Aykut Kocaman, cezalı Mehmet Uslu'nun yerine Torje'ye forma şansı verdi.

Trabzonspor'da ise 25. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında oynayan Mehmet Ekici, İshak Doğan ve Aytaç Kara yerine Bosingwa, Mustafa Akbaş ve Soner Aydoğdu sahaya çıktı.

 

- Maç öncesi koreografi

Torku Konyasporlu taraftarlar, takımlarını desteklemek için Torku Arena'da kendilerine ayrılan tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Bordo-mavili taraftarlar da kendilerine tahsis edilen tribündeki yerlerini aldı. 

Kale arkası tribünündeki Torku Konyaspor taraftarları, renkli kağıtlar yardımıyla hazırladıkları koreografide "Elinde Konyaspor bayrağı bulunan Alaeddin Keykubad" resmi oluşturdu.

Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle maraton tribününe, "Anadolu Ajansı'nın 95. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyoruz" yazılı pankart asıldı.

Torku Konyaspor taraftarları, üzerinde şehit savcıyının fotoğrafının bulunduğu "Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı saygıyla anıyoruz" yazılı pankartı da tribüne astı.