KONYA (AA) - Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, pazar günü deplasmanda oynadıkları Balıkesirspor maçıyla ilgili; "Torku Konyaspor olarak belki galip geldiğimiz için Balıkesirspor müsabakasındaki yanlış kararlar unutulabilir ama bir maç içerisinde 3 defa penaltı pozisyonu oluyorsa ve 6 hakemin gözü önünde gerçekleşiyorsa, ben bunda başka şeyler aramaya başlarım" dedi.

Şan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon bazı maçlarda hakem hatalarına maruz kaldıklarını, bazı kararların maçın gidişatına etki ettiğini söyledi.

Her sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu statüsü ve talimatlarına uyacaklarına dair bir taahhütname imzaladıklarını ve bu sözleşmeye uyduklarını anlatan Şan, aynı şekilde hakemlerin de futbol kurallarını, takım ve kulüp ayrımı yapmadan uygulamalarını beklediklerini ifade etti.

Kupada oynadıkları Gençlerbirliği ve ligde son karşılaştıkları Balıkesirspor maçında verilmeyen net penaltıları olduğunu savunan Şan, şunları kaydetti:

"En son oynadığımız lig maçında 3 defa ceza sahasında Balıkesirsporlu futbolcunun eline top temas ediyor ve yön değiştiriyor. Futbol kurallarına göre bunun adı penaltı. Akşam saatlerinde oynanan bir başka maçta benzer pozisyonda o maçın hakemi penaltı kararı verdi. Öğlen oynanan bizim maçta penaltı verilmiyor. Torku Konyaspor olarak belki galip geldiğimiz için Balıkesirspor müsabakasındaki yanlış kararlar unutulabilir ama bir maç içerisinde 3 defa penaltı pozisyonu oluyorsa ve 6 tane hakemin gözü önünde gerçekleşiyorsa ben bunda başka şeyler aramaya başlarım."

 - "Bu kitlelerin de sabrı var"

Şan, her konuda örnek gösterilen Torku Konyaspor'a daha fazla haksızlık yapılmasına "dur" demek istediklerini dile getirerek, "Torku Konyaspor olarak, yeni stadyumla, büyük ve fair-play ödülüne aday taraftar kitlesiyle bu sene lige renk katıyoruz. Sonuçta bu kitlelerin de bir sabrı var. Ben, bu güzel taraftar kitlesini tahrik edici ve hakemlerimizi zan altında bırakacak demeçlerden kaçınıyorum ancak bu, 'haksızlığa göz yumacağımız' anlamına gelmemeli. Her şeyin bir sonu var. Sabrımızın zorlanmaması lazım. Sahada takımım adına adalet istiyorum" diye konuştu.