Galler’de yapılan 31. Dünya Dağ Koşusu şampiyonasında Türkiye genç erkeklerde iki altın madalya elde etti. Gençler kategorisindeki müsabakayı ABD’li LeviThomet’in önünde kazanan Ferhat Bozkurt zirveye çıkarken, Türkiye’yi takım halinde de ilk sıraya taşıyanlar arasındaydı. Yarışta üçüncülüğü ise Karamanlı başarılı milli atlet Mustafa Göksel elde etti.
Karaman’ın başarılı milli sporcusu Mustafa Göksel, 4 Temmuz 2015 tarihinde Portekiz'de yapılan Avrupa Dağ Krosu Şampiyonasında Avrupa 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Atletizm sporuna 3 yıl önce Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde beden eğitimi öğretmeni AbdulselamKarharman eşliğinde başlayan Göksel,büyük bir sıçrama yaparak atletizm milli takımına seçilme başarısı gösterdi. Yeteneği ve azminin yanına başarı inancını da ekleyen Göksel, katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında madalya kazanarak antrenörü Karharman ile büyük bir başarı hikayesine imza attılar.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Göksel,” Ülke olarak zor günler geçiriyoruz ve bende bu zor günlerde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdığım için çok mutluyum. Benim için unutamayacağım gurur verici bir yarıştı. Özellikle yarıştan sonra istiklal marşımızı orada duymak beni ve arkadaşlarımı çok duygulandırdı. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasında Genç Erkeklerde Dünya Şampiyonu, Genç Bayanlar ise Dünya 3. Sü olduk. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Göksel’in elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Milli sporcumuzun elde ettiği bu başarı hepimizi gururlandırdı. Yarışma sonucunu, Karaman Belediyespor ile Ceyhan Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın devre arasında öğrendik. Türkiye Atletizm Milli takımının ve milli sporcumuz Göksel’in elde ettiği başarıyı tüm sporseverlere anons ettirdik. Protokol dâhil tüm sporseverler bu başarıyı ayakta alkışladı. Bizim için gurur verici bir tabloydu. Sporcumuzu elde ettiği dereceden dolayı tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamı diliyorum” dedi.