Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşmasında gollü bir gece yaşandı. 4-4 biten maçta bordo-mavililer beraberliği son dakikada Cardozo’nun golüyle buldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Biliyorsunuz bu akşamki maçı anlatmak biraz zor. Kariyerimde ilk defa 4 gol yediğim bir takıma hocalık yapıyorum. Nasıl gol yediğimizi sizlerde gördünüz. Bazı oyuncularımız evimizde baskı altında oynuyor. Bir haftada 3 maç oynamanın zor olacağını biliyordum. Bire bir markajlarda sıkıntı yaşadık. Bunları yaşadıktan sonra bazı oyuncularımız kendini kaybetti, dona kaldı. Maçın sonuna gelmek istersek oyunculara şapka çıkarmak istiyorum. Maçın sonuna kadar savaştılar, beraberliği yakalamak için. Belki galibiyeti de kaçırmış olabiliriz. Bu maç sonrası kendime bazı sorular sormamız gerekir. Oyuncularımızın da kendilerine soru sormalılar. Çok çalışmamız gerekecek" dedi.

"Mehmet Ekici neden yoktu?" sorusuna ise Halilhodzic, "Mehmet çok yorgun, bu maçta onu oynatmam imkansız gibi bir şeydi. Diğer oyunculara da fırsat vermeniz gerekir. Diğer oyunculara da bakarım Trabzonspor’un formasını taşıyabiliyorlar mı? Neler yapabileceklerini de görmem lazım. Mehmet Ekici bir haftada oynanan 3 maçta enerjisini yeterince dağıtmıştı. Bunun dışında başka bir sıkıntısı yoktu" ifadesini kullandı.

"FENERBAHÇE’YE VERİLEN PENALTILARA VE FAULLERE BAKILMALI"

Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Beşiktaş ve Galatasaray’ın maç takvimiyle Trabzonspor’un maç takvimi arasında fark bulunduğunun sorulması üzerine ise Boşnak çalıştırıcı, "Her kulübe aynı şekilde yaklaşılmıyor bunun farkına vardım. Hatta bunu beni cezalandırma konularında da anlamışsınızdır. Fenerbançe’nin aldığı penaltılara ve kazandığı faullere bir bakın, orada soru işaretleri var. Benim elimdeki oyuncularla o kadar işim var ki düzeltmem gereken o kadar sorun var ki. Bunlar şimdi değil daha önceden de olan işler. Türk futbolunu benden daha iyi biliyorsunuz. Bu konular hakkında daha fazla konursam ceza alabilirim. Sizler gerçek cevabın ne olduğunu biliyorsunuz" dedi.

"İSTİFA ETMEM GEREKİYORSA EDERİM, YERİME BİRİ GELECEKSE SIKINTI YOK"

Tribünlerden yükselen istifa sözlerinin sorulması üzerine Halilhodzic, "Ben çok zor bir işe el attım. Bu zorlukları 2 ayda halledebileceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Biz yeni bir takım oluşturuyoruz. Maç kaybedildiği zaman hocanın hatasıdır. Ben buraya gelirken parayı tercih etmedim, etmiyorum da buradaki işin altından kalkmayı düşünüyorum. Şu an istifa etmek gerekiyorsa ederim ve yerime de biri gelecekse sıkıntı yok" cevabını verdi.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor’un nasıl oynayacağını bilerek müsabakaya hazırlandıklarını belirterek, "Trabzonspor’un ne oynayacağını biliyorduk. Hafta içinde buna çalışmıştık. Direk oynayan, defansta pas yapmayı sevmeyen ve uzun toplarla gol bulmaya çalışan bir Trabzonspor’un olacağını biliyorduk ve buna uygun oyuncularla oynamaya çalıştık. Maçın sonuna kadar öndeydik ama maçın sonunda yakalandık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İstediklerimizi yaptılar. Onları kutluyorum ama kazanamadık. Çok pozisyon vermedik ama kalemizi indirilen yüksek uzun toplarla komik goller yedik" dedi.

Buruk, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’ın yönetimi hakkında gelen bir soruya ise, "Hakemlerimizin iyi niyetinde şüphem yok. Onların da iyi veya kötü yönettiği maçlar olacak. Ben nasıl hatalar yapıyorsam onlar da yapacak ama iyi niyetlerinden şüphemiz yok" yanıtını verdi.