Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programı arasında yer alan Salcano Trabzon MTB CUP yarışları zorlu etapların ardından tamamlandı. 2’si yabancı olmak üzere 70 bisikletçinin, 6 ayrı kategoride mücadelesi ile başlayan zorlu yarışlarda Türkiye’nin yanı sıra İran ve Norveç’ten gelen sporcular yaklaşık 5 kilometrelik zorlu parkurda kıyasıya mücadele etti.
Yağış nedeni ile çamurlu ve ağır bir parkurda yapılan yarışlarda birçok sporcunun yarışı tamamlayamaması dikkat çekti. Ağır bir parkura karşı Karaman Performans Spor Kulübü sporcusu Aybike Ünlü, son 500 metrede yaptığı atakla rakiplerini geride bırakmasını bildi ve büyük bayanlar kategorisinde yarışmayı kazanarak Türkiye genel klasmanında 2. sıraya yükselme başarısı gösterdi. Genel klasmanda 100 puana sahip Alman Solome Molotzki’nin yarışı tamamlayamaması ve Aybike Ünlü’nün almış olduğu 60 puanla puanını 90’a çıkarması bundan sonraki yarışmaların önemini daha da arttırdı.
Alınan başarılı sonuçlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Öncelikle Karamanımızın adını en iyi şekilde duyuran ve gittikleri yarışlarda gösterdikleri performans ve elde ettikleri derecelerle tüm ilimizi sevince boğan bisiklet takımımızın tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Karaman bisiklet takımımız Türkiye’de bir marka olmuş ve dünya markası olma yönünde de hızla ilerlemektedir. Sporcularımızı ve antrenörümüzü elde etmiş oldukları derecelerden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.