Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 2. hafta maçında Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, herkesin sorguladığı bir Türkiye Kupası oynadıklarını belirterek, "3 kulvarda yarışıyoruz. Bu 3 kulvarda hem mental hemde fiziksel olarak hazır olmak. Her oyuncunun buna kendisini hazır tutması gerekiyor. Bu 3 kulvarda yarışmak kolay değil. Her oyuncumuzun bu 3 kulvarda oynayacak mental özelliğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Zaman zaman aksaklık oluyor. Ortaya koyulan oyunun ayrımcılığı, bence bu ayrımdan kaynaklanıyor. Bunu oturtamıyoruz. Ülkemizde de bu oldukça sorun olarak algılanıyor. Zaman zaman Türkiye Kupası’nın tartışılması belki oyuncularda da ayrımcılık olarak değerlendirilebilir. Ama bizim her kulvarda oynayacak bir takım oluşturma zorunluluğumuz var. Bugün puanlar paylaşıldı. Grupta bir dezavantajımız var mı? Yok. Bundan sonraki maçları kazandığımızda çıkabiliriz. Herkesin sorguladığı bir Türkiye Kupası oynuyoruz" dedi.

Yanal, üç kulvarda giderken Çarşamba - Pazar maç oynadıklarını vurgulayarak, "Oyuncularımızın buna bir tepki vermesini bekliyorum. Onlarla çok konuşuyor ve tartışıyoruz. Kolay değil. Bu konuda belki takımda çok tecrübeli oyuncu yok. Bir kaç oyuncunun belki tecrübesi var. Algılanması gereken şu ki Ziraat Türkiye Kupası’nda tartışılan ve takımların ortaya koyduğu performans sezon başından beri izlediğim kadarıyla da çok iç açı değil. Futbol adına biz de onlardan yüksek ve alçak değiliz. Hemen hemen maçlar aynı tempoda geçiyor. Ben geldiğimden beri hem Çarşamba-Pazar oynadık, oyuncuların dinlenebileceği bir ara olmadı. Bu bir bahane değil, bunun tam tersi düşünüyorum. Bunun daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Bunun bir fırsat olarak oyuncularımız için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Kadronun hepsini kullanıyoruz. Kullanmadığımız oyuncu yok gibi, oyuncularımızda bu coşkuyu da en kısa süre içerisinde bulmalıyız. İdari kadroyu oluşturmak içinde ben çalışmalar yapıyorum" diye konuştu.

AKÇAY: "9 PUAN ALAN GRUPTAN ÇIKAR"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise, “Maçı bence her iki takım da rotasyon ve yeni oyuncuları görmek, yeni stratejiler elde etmek için kullandı. Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı, devrede düşünüp düşünmediğimiz oyuncularla ilgili kararların verileceği maçlardı bunlar. İkinci yarısında daha iyi oynadığımız bir maçtı. Galip de gelebilirdik. Rakibimizin ilk yarıda güçlü bir oyunu vardı. İkinci yarıda biz iyiydik. Kazansak güzel olurdu. Ama beraberlik de kupadaki stratejimize uygun gözüküyor. Sanıyorum 8-9 puan yapıldığında gruptan çıkılabilir. İyi bir akşamdı bizim açımızdan. Beşiktaş maçı öncesi iyi bir test oldu” dedi.

“VEFA VE SAYGI İŞİN İÇİNE KATILMALI”

Trabzonspor’dan ayrılma süreciyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Akçay, şunları ifadeleri kullandı:

"Şehrimizi çok seviyorum. Ama şu şehrin dinamikleri ve huzursuzlukla beslenen, hızla hareket etmekten zevk alan yapısı olması bence Trabzonspor’un istikrarını da olumsuz yönde etkiliyor. Çok hızlı kararlar alınıyor, çok hızlı küsmeler oluyor. Çok hızlı sadakatsizlik oluyor. Bu topraklardaki yetişmiş insanların yapısına uygun kültür ve geleneğe dönüş yapılmalı. Vefa ve saygı bu işin içine katılmalı. Bu çorbanın içine tuz yerine bunlar katılmalı. Sabırla alakalı bir durum. Yüksek egolu insanlarız biz. Kontrol edemiyoruz egomuzu. Onu, pozitif kullanacak tavır ve davranışlar konusunda biraz geriyiz. Şu anda bir camiada çalışıyorum. Korkunç derecede huzur, saygı, kalbi güzel bir çevrede çalışıyorum. Ondan dolayı çok şanslı kabul ediyorum kendimi.”

“UMARIM ALLAH TRABZONSPOR VE TÜRK FUTBOLUNU UNUTMAZ”

Akçay, “Siz küskün müsünüz?” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:

“İnsanın yapısında ruh kısmı, bu tip üzüntüler ve algılarda üzülebiliyor. İnsanız biz sonuçta. Bence Trabzonspor’un etrafındakileri kıskanmak yerine onları severek, onlarla birlikte yola çıkmak gerekiyor. Biz maalesef eski yöneticiysek yenisini beğenmiyor başarısız olmasını istiyoruz, eski antrenörsek yenisinin başarısız olmasını istiyoruz. Bununla besleniyoruz. Sonuçta hepimiz güme gidiyoruz. Umarım Allah Trabzonspor’u ve Türk futbolunu unutmaz.”

“ŞEHİRDE ÇOK ŞİKAYET VAR”

Mustafa Akçay, “Size karşı Trabzonspor’da haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, "Haksızlık diye yorumlayamayız. Sadece seçim. Ben profesyonelim. Böyle bakarım. Duygusal asla bakmam. Neden böyle olduğuyla ilgili serzenişlerde bulunmak beni zayıf gösterir. Dolayısıyla küsmek, bu konuları böyle günlük sabah kahvaltı yiyeceği gibi her zaman konuşmanın bize ya da Trabzonspor’u yönetenlere hiçbir yararı yok. Böyleydi böyle oldu, yeni hamle, görüş, enerji, ideal ve fikirle harekete geçtik. Çok şikayet etmekle çok yol alamayız. Bu şehrimizde çok şikayet var.”

"TRABZONSPOR’UN KUMAŞI İYİ"

Akçay, Trabzonspor takımıyla ilgili olarak ise, “Trabzonspor bana göre çok iyi oyunculara sahip. Yeni bir teknik adam ve çok başarılı olmuş, takımları forse eden, şampiyonluk yaşamış bir teknik adama emanet. Biraz daha sabırla Trabzonspor’un kumaşından iyi bir takım elbise çıkacak diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.