Spor Toto Süper Lig’in 14. haftası’nda Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Bursaspor ile Trabzonspor tarihlerinde 87. kez karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu maçında İstanbul Vefa Stadı’nda zeminin azizliğine uğrayan Bursaspor’da yaşanan sakatlıklar Teknik Patron Şenol Güneş’i düşündürüyor. Eski takımına karşı galibiyet planları yapan Teknik Direktör Şenol Güneş’in pazar günü oynanacak maçta sahaya hangi 11’le çıkacağı ise merak konusu. Bugüne kadar 86 resmi müsabakada karşı karşıya gelen Bursaspor ve Trabzonspor’un mücadelelerinde Bursaspor 12, Trabzonspor 43 maçta galip gelmeyi başarırken, 31 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Bu mücadelelerin 41 tanesi Bursa Atatürk Stadı’nda oynandı. Ev sahibi Bursaspor, taraftarının önünde 11 kez galip gelmeyi başardı ancak 14 mücadelede sahadan mağlup ayrıldı. 16 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Geride kalan 86 maçta yeşil beyazlılar rakip ağlara 69 gol gönderirken Trabzonspor 131 gol sevinci yaşadı.

BU ÜÇLÜ 3. KEZ BULUŞACAK

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, mücadeleyi Ankara Bölgesi Hakemi Bülent Yıldırım’ın yöneteceği bildirildi. 42 yaşındaki hakem daha önce iki ekibin iki karşılaşmasında düdük çalarken, bu maçların 1’i Trabzon galibiyetiyle diğeri ise 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor Bülent Yıldırım’ın görev aldığı 26 maçta 12 galibiyet, 5 mağlubiyet 9 beraberlik elde ederken Trabzonspor, 27 müsabakada sahadan 11 galibiyet, 12 mağlubiyet, 4 beraberlikle ayrıldı. Yıldırım bugüne kadar Bursaspor’a 67 sarı, 2 kırmızı gösterirken Karadeniz ekibini 60 sarı kart ve 1 kırmızı kartla cezalandırdı. Bu maçta Bülent Yıldırım’ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler, Özgüç Türkalp ve Yaşar Kemal Uğurlu üstlenecek. Müsabakada 4. Hakem olarak ise Erdem İren görev alacak.