Spor Toto Süper Lig’de aldığı beraberliklerle sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, Belçika temsilcisi Lokeren karşısında Avrupa’da moral arıyor.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 8 haftada kendisinden beklenen çıkışı gösteremeyen Trabzonspor’da, gergin bir bekleyiş başladı. UEFA Avrupa Ligi’nde Lokeren ile deplasmanda oynanacak olan müsabaka ve ardından Torku Konyaspor karşılaşması bordo-mavililerin kaderini belirleyecek. Lokeren ve Torku Konyaspor maçları sonrası oluşacak havanın olumlu ya da olumsuz şekillenmesi durumunda yönetim ve teknik heyet yeni stratejiler geliştirerek yeni bir yol haritası belirleyecek. Yönetimin oynanacak olan iki karşılaşma sonrası toplanarak radikal kararlar alması bekleniyor.

Akhisar Belediyespor karşısında alınan beraberlikle Avrupa seferine moralsiz çıkacak olan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. maçında deplasmanda oynayacağı Lokeren karşılaşmasında yaralarını sarmayı hedefliyor. Ligde aldığı beraberliklerin ardından güven bunalımı yaşayan ve eleştiri oklarını üzerine çeken bordo-mavili takım, Belçika’da oynayacağı maçı kazanarak ligin havasından biraz olsun uzaklaşmak istiyor.

YÖNETİMİN KEYFİ YOK

Sezon başında yaptığı flaş transferlerle gündeme oturan bordo-mavili yönetim, takımı teknik direktör Vahid Halilhodzic’e emanet etse de, belirlenen hedeflerin tutmaması nedeniyle büyük bir moral bozukluğu içinde. Yeni bir takım kurmanın vermiş olduğu sıkıntılara şimdiye kadar göğüs geren başkan İbharim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulunun, bundan sonraki süreçte Boşnak teknik adamı tartışmaya açmayı planladığı öğrenildi. Alınan saha sonuçlarından oldukça rahatsız olan Hacıosmanoğlu’nun, Aralık ayına kadar bordo-mavili takımın ligde iddialı bir duruma gelmemesi durumunda kongre çağrılarına kulak tıkamayacağı belirtiliyor.

TRABZONSPOR AVRUPA’DA RAHATLAMAK İSTİYOR

Ligde sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, Avrupa yolunda rahat bir nefes almak istiyor. Spor Toto Süper Lig’de yaşadığı sıkıntıya Avrupa Ligi’ni eklemek istemeyen Karadeniz ekibi, Belçika temsilcisi Lokeren ile oynayacağı maçı kazanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı planlıyor. L Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımını 2-1 mağlup eden Trabzonspor, evinde ise Legia Warszwa’ya 1-0 mağlup olmuş ve son oynadığı Lokeren maçını 2-0 kazanarak puanını 6’ya yükseltmişti. Deplasmanda oynayacağı Lokeren maçını kazanarak puanını 9’a çıkartmak isteyen bordo-mavililer, grupta avantajı eline geçirmeyi planlıyor.

TRABZONSPOR BELÇİKA YOLCUSU

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda 6 Kasım Perşembe günü Lokeren ile karşılaşacak Trabzonspor, yarın özel uçakla Belçika’ya gidecek. THY’ye ait özel uçakla saat 10.10’da Trabzon’dan hareket edecek olan kafile, yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Belçika’nın başkenti Brüksel’e ulaşacak ve oradan da kara yoluyla Gent kentine geçecek. Belçika’da ilk çalışmasını basına kapalı gerçekleştirecek olan Trabzonspor, 5 Kasım Çarşamba günü yerel saatle 17.30’da maçın oynanacağı Daknam Stadı’nda son çalışmasını yaparak hazırlıklarını tamamlayacak. Teknik direktör Vahid Halilhodzic ve bir oyuncu antrenman öncesi saat 17.00’de basın toplantısı düzenleyerek maça ilişkin açıklamalarda bulunacak.