UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. maçında Belçika’nın Lokeren, takımını 2-0 mağlup eden Trabzonspor, grubunda avantajlı konuma geçti.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in cezası nedeniyle tribünden izlediği karşılaşma sonrası basın toplantısını yardımcı antrenör Jacgues Bonnevay düzenledi. Bonnevay, "İlk yarı çok zorlukla karşı karşıya geldik. Kötü oynadık. İkinci yarıda oyuncularımız çok farklı bir yüz gösterdiler ve bu skora ulaştılar" dedi.

Gruptan çıkma şanslarını da değerlendiren Bonnevay, "Tabi ki güvenli bir durumda olduğumuzu diyemeyiz. Legia Warszawa’nın 9 puanı var ve garantilediler. Grupta 3 maç oynadık, ikisini kendi sahamızda oynadık. Geriye 3 maç kaldı hiç bir şeyin garanti diyemeyiz. Grupta zor geçecektir yarış. Bugün gösterdiğimiz oyunu diğer maçlara da yansıtırsak şansımızın yüksek olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

ZEKİ: "ÜLKE PUANININ DÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in sol tarafta görev verdiği Zeki Yavru ise nerede görev verilirse verilsin elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, "Bizim için önemli olan galibiyetti. İyi bir skor ile 3 puan aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Ülke geneli olarak hiç kimse merak etmesin, ülke puanını düşürülmesine izin vermeyeceğiz. İnşallah alacağımız galibiyetlerle bunu daha yukarıya çıkaracağız" dedi.

CONSTANT: "BİZİM İÇİN 3 PUAN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Uzun bir sakatlığın ardından çıktığı ilk maçta golle tanışan Constant ise çok zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Bizim için bu maçta alacağımız 3 puan çok önemliydi. Maçtan önce rakibimizle aynı puanlara sahiptik. Kazanmamız gereken bir maçtı. İlk iyi oynayan taraf bizdik ama gol bulamadık. İkinci yarı ise oyunu forse ettik ve üzerine katarak maçtan galibiyetle ayrıldık. Bu akşam da hocam bana güvendi ve forma verdi. Arkadaşlarımın katkısıyla bir gol attım. Hepimizin açısından güzel bir maç oldu" sözlerini sarf etti.

LOKEREN CEPHESİ

Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes, haklı bir sonuç aldıklarını vurgulayarak, "Bizim için zor bir maç oldu. Haklı bir sonuç aldık. Maçı kaybettik, ilk 20 dakika gol şansımız oldu ama değerlendirmedik. İki takımın da tecrübesi hemen hemen aynıydı. Trabzonspor daha sakin oynadı biz çok hatalar yaptık. İkinci yarının 10 dakikasından sonra çok top kaybı yaşadık. Sonra baskı yedik. Trabzonsporlu oyuncular kalitelerini maçta gösterdiler. Serbest vuruşlarda ve kornerlerde rakibimiz baya iyiydi. Golden sonra oldukça baskılı oynadılar ve ikinci gole kolay hazırladılar. Biz risk alınca Trabzonspor sonuca çok kolay gitti" dedi.

Maes evlerinde oynayacaklarını maçın daha da önem kazandığını belirterek, "Evimizdeki maç çok önemli olacak. Daha fazla şeyler yapmamız lazım. Avrupa’da deplasmanda iyi sonuçlar almanız için iyi bir takımınız olması gerekir. Bizim için ilk deneyimimizdi. Önümüzdeki iki maçta grupta ne kadar şanslı olduğumuzu göreceğiz" şeklinde konuştu.

BOSİNGWA’YI İZLEDİLER

Öte yandan Trabzonspor’un başarılı sağ bek oyuncusu Jose Bosingwa’yı Portekiz Milli Takımı takibe alındı. Portekiz Milli Takımı yardımcı antrenörü tarafından izlenen oyuncu önümüzdeki günlerde performansıyla milli takıma yeniden seçilip seçilmeyeceği netlik kazanacak.