Sezona yaptığı flaş transferler ve teknik adam değişikliğiyle başlayan, ligde tarihinin en kötü günlerine geçiren Trabzonspor, geçtiğimiz sezonki performansının gerisinde kalarak hayal kırıklığı yaşattı.

Sezona, kadrosuna kattığı yıldız isimlerle girerek transfer şampiyonu olarak başlayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Bordo-mavililer ligin ilk 8 haftasında, 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp, attığı 10 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü. Ligde tarihinin en kötü performansını sergileyen Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon takımı çalıştıran Mustafa Reşit Akçay’ı arar oldu.

TRABZONSPOR AKÇAY DÖNEMİNDE DAHA BAŞARALI BİR GRAFİK SERGİLEDİ

Trabzonspor’da 26 Mayıs 2013 tarihinde göreve geldikten sonra geçen sezon ’öze dönüş’, bir diğer adıyla ’1461 Trabzon’ projesini başlatan yönetim kurulu, takımın başına teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ı getirerek projenin temellerini atmıştı. Karadeniz ekibi, Akçay yönetiminde altyapıdan kadrosuna birçok oyuncu katarken, Aykut Demir, Malouda ve Bosingwa gibi oyuncuları kadrosuna katarak transfere bu sezonki gibi bütçe ayırmamıştı. Mustafa Akçay yönetiminde kısıtlı bir kadro ile mücadele eden bordo-mavililer, Avrupa’da yenilmezlik serisi yakalarken, Spor Toto Süper Lig’de ise oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 14 puan ile 5. sıra yer almıştı.

Trabzonspor, yeni sezonda geçtiğimiz sezonki düşüncelerin aksine farklı bir yol haritası çizerek transfer döneminin en hareketli takımı oldu. Bordo-mavililer, 22 oyuncu transfer ederek, takımı baştan aşağı yeniledi. Büyük paralar harcayarak kadrosuna birçok yıldız ismi katan Trabzonspor, ligde ise aradığı başarıyı bir türlü yakalayamadı ve bir önceki sezonki tabloyu arar oldu.

HALİLHODZİC GEÇTİĞİMİZ SEZONUN ÇOK GERİSİNDE KALDI

Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile sezona büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, aradığını bulamadı. Yeni bir takım kurmanın sıkıntılarını her fırsatta dile getiren Boşnak çalıştırıcı zaman istedi. Ligde 8 hafta geride kalmasına rağmen aldığı saha sonuçlarıyla hedeflerinin çok uzağında kalan bordo-mavililer, söz konusu dönem içinde 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor, 9 puan ile ligin alt sıralarından kurtulamadı.

6 PUANLIK FARK

Karadeniz temsilcisi, geçtiğimiz sezonun ilk 8 haftasında 14 puan toplayarak 5. sırada yer alırken, bu sezonun ilk 8 haftasında ise 8 puan toplayarak 15. sırada yer aldı. Geçtiğimiz sezonun 6 puan gerisinde kalan Trabzonspor, yapmış olduğu transferlerin ve harcamaların karşılığını alamadı.