Teknik direktör Ersun Yanal’ın gelişinin ardından yeni bir hava yakalayarak zirveye doğru tırmanışa geçen Trabzonspor’da, hesaplar tutmadı. Galatasaray ve Beşiktaş engellerini aşıp zirveye yerleşmek isteyen bordo-mavililer, sarı-kırmızılı takımı TT Arena’da farklı geçerken, Beşiktaş’a takılarak liderle arasındaki puan farkını tekrar açtı.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Konya’da Beşiktaş’a 3-0 mağlup olan Trabzonspor’da moraller bozuldu. Ligde ve Avrupa’da son 4 maçtır kaybetmeyerek camiasını heyecanlandıran Karadeniz ekibi, Beşiktaş karşısında aldığı farklı yenilgiyle hayal kırıklığı yaşattı. Zirveye ortak olma planlarını gelecek haftalara bırakan bordo-mavililerde, teknik direktör Ersun Yanal’ın ilk tezi hedefine ulaşmadı. Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanlarından alınacak galibiyetlerle zirveye ortak olmanın planlarını yapan Yanal, sarı-kırmızılı takımı Arena’da farklı geçerken, Beşiktaş’a ise farklı mağlup oldu. Bu sonuçla bordo-mavililer zirve ile arasındaki puan farkını yeniden açarak başa döndü.

YANAL TAKIMINI TANIYAMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş karşısında kısa sürede dağılan takımını tanıyamadı. Cardozo, Mehmet Ekici, Özer, Sefa ve Yusuf gibi ofansif gücü yüksek oyuncuları bir arada sahaya süren deneyimli teknik adam, 90 dakikanın sonunda hayal kırıklığı yaşadı. Beşiktaş savunmasını geçmekte zorluk çeken, pozisyon üretemeyen Karadeniz ekibi, Yanal’ın hayallerinin altında kaldı. Hafta içinde yapılan bütün idmanlarda ve düzenlediği toplantılarda coşkulu bir takım olmak istediklerine vurgu yapan tecrübeli teknik adam, Beşiktaş karşısında sergilenen futbolla hayal kırıklığı yaşadı. Oyuncuların maçın başında dağılması ve iştahsız bir görüntü sergilemesi Yanal’ın gelecek adına planlarının da değişmesine neden oldu.

ERSUN YANAL’A ELEŞTİRİ

Beşiktaş karşısında silik bir görüntü sergileyen Trabzonspor’da, teknik direktör Ersun Yanal’a eleştiri geldi. 12 Kasım’da Trabzonspor’un başına geçen Yanal, 25 gündür takımın başında bulunuyor. Galatasaray, Metalist Kharkiv, Gençlerbirliği, Keçiörengücü ve Beşiktaş’ın karşısına çıkan Yanal, ilk yenilgisini siyah-beyazlı takımdan alırken, rakibini iyi analiz edemediği yönünde eleştirilere maruz kaldı.

ANTRENMANLAR KAPANDI

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’a 3-0 mağlup olan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda oynayacağı Legia Warszawa maçı hazırlıklarını basına kapalı olarak sürdürecek. 11 Aralık Perşembe günü rakibiyle grubunda liderlik maçına çıkacak olan Karadeniz ekibi, bugün ve yarın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı antrenmanları basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirecek.