Trabzonspor’un 69. Olağan Genel Kurulu’nda kavgalar bitmiyor. Gergin bir ortamda geçen genel kurulda Genel Kurul üyesi Yavuz Saltık, konuşması sırasında Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şikecilerle birlikte hareket ettiğini iddia ederek “Trabzonspor’u sokaktan toplanan insanlarla yönetemezsiniz” deyince salon bir anda karıştı. Genel Kurul üyeleri Saltık’ın üzerine yürürken, çevik kuvvet ekipleri Saltık’ı korumakta güçlük yaşadı. Konuşmacı Yavuz Saltık, polis ekipleri tarafından salondan çıkartılırken, bu kez salonda bulunan Genel Kurul üyeleri arasında kavga çıktı.

Trabzonspor’un 69. Olağan Genel Kurulu 19 Mayıs Spor Salonu’nda adeta kavgalarla başladı. Divan başkanlığı tartışmaları ve kavgalarının ardından Divan Başkanı Sabri Sadıklar, üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Sadıklar, divanın adil olacağını belirterek, "Göreceksiniz inşallah en güzel şekilde genel kurul neticelenecek. Bu da sizin katkılarınızla gerçekleşecek. Sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra Sadıklar, yönetim kurulunun genel kurulda "Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" şeklindeki 7. maddenin çekilmesi için verdiği önergeyi okudu.

Muhalefet tarafından kulübün mallarının satılacağı yönündeki algı ve tartışmalar nedeniyle dün akşam yönetim kurulunun söz konusu maddeyi geri çekme kararının ardından bugün verilen önergenin oya sunulmadan önce Kulüp Başkan Yardımcısı Onur İncehasan, üyelere hitaben bir konuşma yaparak bu maddenin İstanbul Kartal’daki tesislerle ilgili olduğunu ve neyi amaçladıkları hakkında bilgi verdi. İncehasan, "Yönetim Kurulu’nun, 7. maddeyle bordo-mavili kulübün irtifak hakkını elinde bulundurduğu Kartal Tesisleri’ni, maliye hazinesinden satın alarak, çok daha yüksek gelir getirecek projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

“HUKUK HERKESE LAZIM”

İncehasan’ın konuşmasının ardından divan başkanlığı seçiminde muhalefet kanadının adayı olan Ali Sürmen de bir konuşma yaptı. Sürmen, konuşmasında, "Değerli divan diyemeyeceğim. Çünkü benim yerimde oturuyorlar. İkinci liste değil de birinci listenin kazandığını açıklayanlar, göz doktoruna gitsin. Hukuk herkese lazımdır. Yönetimin hukuksuzluk karşısında istifa etmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Sürmen’in konuşmasının adından 7. maddeyle ilgili verilen önerge üyelerin oyuna sunularak kabul edildi ve bu maddenin görüşülmemesine karar verildi. Genel Kurul’da 7. maddenin geri çekilmesinin ardından Sadıklar, kongrenin gündemine 45 gün içinde seçimli genel kurul yapılmasına ilişkin 470 üyenin imzasıyla bir önergenin divana sunulduğunu bildirdi. Sadıklar, kulüp tüzüğü gereği bu önergenin gündeme alınmasının divan kurulu tarafından reddedildiğini açıkladı. Tüzüğe aykırı olarak fazla üye yapıldığı bin 632 üyeyle ilgili verilen bir başka önerge de divan tarafından reddedildi.

“ŞAMPİYONLUK KUPASI’NI 3 AY İÇİNDE GETİRECEĞİZ DEDİNİZ ORTADA BİR ŞEY YOK”

Trabzonspor eski başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, daha önce birlikte yola çıktığı arkadaşlarının Yönetim Kurulu’nda olduğunu belirterek, "Herkesin siyasi bir görüşü olabilir, buna saygı duyuyorum. Hepimiz Trabzonspor için buradayız. Ama bugün Trabzonspor’da beraber seçildiğimiz kongre öncesi verdiğimiz sözlerle , yaptığınız icraatlar ortadayken, mali onayın yanında idari olarak onaylanmak istiyorsunuz. Devraldığımız borç 176 Milyon , 1.5 yıl sonra borcu ikiye katladınız. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz. Kupayı 3 ayda getireceğiz dediniz. Orta bir şey yok. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz. Trabzonspor bugünlere taşıyan insanları karaladığınız içinmi sizi onaylayacağız. Sizi kesinlikle ibra etmeyeceğim, bugüne kadar yaptıklarını Trabzonspor tarihinde yoktur. Benim vicdanım sizi onaylamaya yetmiyor" ifadelerini kullandı.

ALS HASTASI EMRE SALONU TERK ETTİ

Trabzonspor taraftarlığıyla bilinen tanınan ALS hastası Emre Vural, kongrede söz alarak bir konuşma yaptı. Tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkan Emre Vural, kongreye gelmeden önce projelerini anlatmayı düşündüğünü belirterek, “Burada projelerimden bahsedecektim. Ama yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Kürsüye çıkan herkes bir şey söylüyor ama kimse polislerden bahsetmiyor. Polislerin burada ne işi var? Burada tartışmıyoruz adeta savaş yapıyoruz. Ben çok utanıyorum. Kürsüye çıkan herkes teşekkür etti ama teşekkür etmiyorum ve salonu terk ediyorum” şeklinde konuştu.

Trabzonspor Denetleme Kurulu Mahmut Ören, bordo-mavili kulübün 30 Kasım 2014 tarihi itibariyle borcunun 288 milyon 647 bin 972 TL olduğunu duyurdu.

YAVUZ SALTIK’IN KONUŞMASI SONRASI KAVGA ÇIKTI

Gergin bir ortamda geçen genel kurulda Genel Kurul üyesi Yavuz Saltık, konuşması sırasında Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şikecilerle birlikte hareket ettiğini iddia ederek “Trabzonspor’u sokaktan toplanan insanlarla yönetemezsiniz” deyince salon bir anda karıştı. Genel Kurul üyeleri Saltık’ın üzerine yürürken, çevik kuvvet ekipleri Saltık’ı korumakta güçlük yaşadı. Konuşmacı Yavuz Saltık, polis ekipleri tarafından salondan çıkartılırken, bu kez salonda bulunan Genel Kurul üyeleri arasında kavga çıktı.

Kavga güçlükle yatıştırılırken, spor salonuna ek polis ekibi istenerek güvenlik tedbirleri arttırıldı.