Trabzonspor’un yabancı oyuncuları teknik direktör Vahid Halilhodzic’i zora soktu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 5+3 formülü nedeniyle kontenjan sıkıntısı yaşayan Boşnak teknik adam, Akhisar Belediyespor karşısında hangi isimleri ilk 11’de sahaya süreceği konusunda tercih yapmakta zorlanıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yeni bir takım kurmanın sancılarını yaşarken bir taraftan ise ideal ilk 11’ni belirlemeye çalışıyor. Kadrosuna çok sayıda oyuncu katmasına rağmen kadro istikrarı sağlayamayan bordo-mavili takımda, Vahid Halilhodzic en çok zorlayan isimler ise yabancı oyuncular oldu. Bulundukları takımda ilk 11’de oynamaya alışkın olan oyuncular Trabzonspor’da ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yabancı kontenjanına takılıyor. Bu tablo karşısında ise en çok zorlanan isim teknik direktör Vahid , Halilhodzic oldu.Bosingwa, Cardozo, Yatabare, Waris, Belkalem, Medjani, Papadapoulos ve Constant gibi kadrosunda 8 tane yabancı oyuncu bulunduran Trabzonspor, kural gereği 3 ismi yedek kulübesinde oturtmak zorunda.

AVRUPA’DA SIKINTI YOK

UEFA Avrupa Ligi’nde kadroda bulunan 8 yabancı oyuncuyu da oynatmasına rağmen ligde yabancı kontenjanı nedeniyle takımla saha içinde sürekli oynamak zorunda kalan teknik direktör Vahid Halilhodzic, Akhisar Belediyespor karşısında hangi isimleri yedek kulübesine oturtacağı noktasında kararsız kaldı. Yabancı tercihlerini savunmadan mı yoksa hücum hattından yana mı ? kullanacağı merakla beklenen Boşnak teknik adamın yerli oyuncular konusunda ise çok fazla sıkıntı yaşamıyor. Deplasmanda oynanacak olan Akhisar Belediyespor karşısına dengeli bir kadro çıkarmayı planlayan Halilhodzic’in, sahaya süreceği ilk 11’in yanı sıra yedek kulübesinde ise alternatifli isimlerle oturacak.

"SİZLERİ BURAYA KARİYERLERİNİZ GETİRDİ."

Yeni bir takım olduklarını ve bir ekip ruhu yakalamaya çalıştıklarını ifade eden Boşnak çalıştırıcı, "Şu anda hazır bir takım görüntüsünde değiliz ama çalışarak bu sıkıntılı süreci aşacağımızı düşünüyorum. Kariyerleriniz sizi bu takıma getiren nedenlerden biri. Bundan beklentilerin ne kadar yüksekte olduğunu anlamanız için yeterli sanırım. Kariyerinizle ve özverinizle bu sıkıntılı süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum’ diyerek oyuncularını Akhisar Belediyespor maçına motive ettiği öğrenildi.