ANKARA (AA) -  49. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Dörtlü Futbol Turnuvası'nda eşleşmeler belli oldu.

Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Osmanlıspor ve Mersin İdmanyurdu'nun katılımıyla 19 Mayıs Stadı'nda, 7-9 Ağustos'ta oynanacak turnuvanın basın toplantısı, TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlendi. TSYD Ankara Şubesi Başkanı Kerem Öncel'in yanı sıra katılımcı takımların temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda, kura çekimi yapıldı.

Buna göre 7 Ağustos'ta günün ilk maçında Gençlerbirliği ile Mersin İdmanyurdu karşılaşacak. İkinci maçta ise Osmanlıspor'la Eskişehirspor karşı karşıya gelecek. Turnuvada ilk maçlar saat 18.00, ikinci maçlar ise saat 20.00'de oynanacak.

Kaleci dahil en fazla 6 oyuncu değişikliğinin yapılabileceği maçlarda, normal süre berabere bittiği takdirde, uzatma verilmeden penaltı atışlarına geçilecek.

 Karşılaşmalar, kağıt bilet uygulamasıyla maraton ve kapalı tribünde izlenebilecek. Taraftarlar, fiyatı 10 lira olarak belirlenen tek biletle, günün iki maçını da takip edebilecek. 

 

-"Maç saatleri güvenlik nedeniyle biraz erkene alındı"

Kerem Öncel, toplantıda yaptığı konuşmada, yarım asırdır düzenlenen turnuvaya emeği geçen eski, yeni tüm yöneticilere ve katılımcı takımlara teşekkür etti.

Bu yıl turnuvada mücadele edecek 4 takımın da değerli olduğunu dile getiren Öncel, "Turnuvanın, bir hafta sonra başlayacak lig öncesi iyi bir hazırlık niteliği taşıyacağını düşünüyoruz" dedi.

Maç saatlerinin güvenlik nedeniyle öne alındığını belirten Öncel, "Her türlü güvenlik önlemi alındı. Ayrıca bu turnuvayı, yakın zamanda kaybettiğimiz duayen gazeteci Devrim Sağıroğlu'na ithaf ettik. Bu nedenle de ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu.

TSYD Ankara Şubesi olarak plaj voleyboluyla başladıkları turnuvalara futbolun ardından, voleybol ve basketbolla devam edeceklerini anlatan Öncel, "Atletizm branşıyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Olumlu sonuçlanırsa, Cumhuriyet Kupası adı altında bir koşu düzenleyeceğiz. Amacımız herkes spor yapsın, kimse seyirci kalmasın" ifadelerini kullandı.

 

- "Turnuva takımın son halini görmek açısından önem taşıyor"

Gençlerbirliği İdari İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Arif Ölmez, kendilerini turnuvanın ev sahibi olarak gördüklerini belirterek, "Bu yıl 7-8 yeni oyuncumuz var. Adaptasyon süreci hemen hemen tamamlandı. Bu turnuva takımın son halini görmek açısından büyük önem taşıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu. 

Ölmez, 19 Mayıs Stadı'nın son durumuyla ilgili yöneltilen soruyu ise şöyle cevapladı:

"Geçen sezon 19 Mayıs Stadı'nı, kentimizin güzide takımlarından Ankaragücü ile birlikte kullandık. Düşünebiliyor musunuz, sezon boyunca 60 maç yapıyorsunuz. Geçen yıl 2 ay boyunca büyük sıkıntı çektik. Aynı şekilde bu yıl da sıkıntı çekeceğiz gibi gözüküyor. Buna nasıl önlem alırız, bunun  yollarını arayacağız." 

Toplantıya Osmanlıspor'ı temsilen katılan Nurullah Başer, Mersin İdmanyurdu'ndan Hikmet Kaya ve Eskişehirspor'dan Bilge Kosbatur da turnuvanın lige hazırlık anlamında büyük önem taşıdığını, turnuvaya katılmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.