Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi yönetim kurulunca Trabzon amatör takım antrenörlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban ve yönetim kurulu üyeleri antrenörlerin sorunlarını dinledi. TFF tarafından son bir yıl içinde antrenör kursları talimatlarında yapılan talimat değişikliklerinin özellikle üst düzey profesyonel takım futbolcularını ve milli oyuncuları koruduğu sisteme tepkili olan antrenörlere Balaban, “Bu sorunun çözümü için Trabzon TÜFAD olarak bizim kadar mücadele eden var mı ? biz bilemiyoruz bilen varsa söylesin” dedi.

Antrenörlerin sıkıntıları ile ilgili gerekenleri TFF’de her zaman dile getirdiklerini ifade eden Balaban, amatör liglerin başlamasından 4. haftasına kadar antrenör zorunluluğu olmayan bir anlayışın kabul edilemeyeceğini TFF Milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Fethi Heper’e anlattıklarını belirterek, “Bahsettiğiniz konuların çözümünde 5 yıl boyunca bir arpa boyu yol alamadık. Son 2 yılda bu kurul en az 8 kez toplanması gerekirken 2 kez toplandı. Bir çok konuda çözüm bulamayınca ve yılda 2 kez toplanan bir kurulda olmamamız gerektiği kanaati ile TFF Amatör İller Kurulu Üyeliğimden istifa kararımı Genel Merkeze sundum” diye konuştu.

ATALAY VE HALUK ULUSOY’DAN SONRA TRABZON’A BİR ÇİVİ ÇAKILMADI

Antrenman sahası bulmakta güçlük çektiklerini dile getiren antrenörlere TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban “Trabzon bir futbol kenti yani Türkiye’nin Brezilyası bu şehir. Bu nedenle bu kente atanan bürokratlar ve seçilen yerel yönetimler mutlaka futbola yakın olmalı. Taktir edersiniz ‘ki TÜFAD olarak bizler Mehmet Atalay’ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü döneminde Trabzon’a Yavuz Selim Sahası dahil 27 adet sentetik ve doğal çim saha, TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy zamanında ise Trabzon futboluna Haluk Ulusoy Kamp Eğitim tesisleri ve biri doğal biri sentetik aydınlatmalı 2 futbol sahası ve Futbol taban birlikleri için ASKF binası ve sahasını yaptırdı. Haluk Ulusoy Tesisler yabancıya milyon dolarlar veren Trabzonspor tarafından alındı, Ulusoy’un ismi silindi. Sizin anlayacağınız Atalay ve Ulusoy’dan sonra Trabzon’a bir çivi dahi çakılmadı” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor A takımının tamamen yabancılaştırılmasından ve Trabzon’lu antrenörlerin dışlandığından dert yanan antrenörler oyunculara bugüne kadar Trabzonspor hedefi gösterdiklerini ancak bu tablodan sonra futbolculara hedef gösteremediklerinden yakındı.