Tüfad (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Konya Şubesi Karaman’da bulunan üyelerine seminer düzenledi.

Karaman Kemal Kaynaş Stadyumunda uygulamalı olarak verilen seminere İlimizde faal futbol antrenörleri yoğun ilgi gösterdi. Konya Tüfad Başkanı Ali Bingöl, Eğitim Kurulundan Teknik Direktör Haldun Üstel ve Yönetim kurulu üyesi A. Selçuklu Spor Alt yapı antrenörü Alparslan Işık’ın katılımıyla düzenlenen seminerde uygulamalı olarak teknik bilgiler ve taktik çalışmalar gösterildi.

Konya Tüfad Başkanı Ali Bingöl; “ Biz Konya Tüfad olarak Karaman’a büyük önem veriyoruz, Karaman’da bize bağlı 32 üyemiz bulunuyor. Başlattığımız bölgesel seminerlerde üyelerimizin bölgelerine giderek seminerlerimize devam edeceğiz. Karaman potansiyeli olan bir ilimiz, bizde bu potansiyeli görerek ilk olarak Karaman’dan başladık. Şubemize bağlı olan ilçelerimize giderek seminerlerimizi sürdüreceğiz. Üyelerimizin katılımlarına göre 15 günde bir seminer yapmayı planlıyoruz. Tüfad’ın düzenlediği seminerlerde teorik olarak bilgi veriliyordu, biz bölgesel seminerlerde uygulamalı eğitim vererek daha faydalı olacağımızı düşündük.” dedi. 
Tüfad Konya Şubesinin bu şekilde eğitim seminerlerine başlaması Karaman’da 5-6 amatör takımla süren amatör liglere daha fazla takımın katılması için bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu tip eğitim ve çalışmalarla Karaman’da yıllar öncesinde olduğu gibi 15 – 20 takımla liglerin kurularak mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için önemli adımlar olarak değerlendirebiliriz. Tüfad Konya Şubesini bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.