Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Milli Takımının Karamanlı Antrenörü Ahmet Tunç, ayağının tozuyla döndüğü Dünya Fitness Şampiyonası'nda alınan başarıları değerlendirdi. Karaman’da halen milli takıma öğrenci hazırladığını ve şampiyonada milli takım sporcularıyla gurur duyduğunu belirterek, Macaristan'ın Budapeşte şehrinde 13-16 Kasım tarihleri arasında IFBB (Uluslararası Fitness Federasyonu) tarafından gerçekleştirilen şampiyonaya 23 sporcuyla gittiklerini ve yarışmaya doping kullanmadan tamamen naturel (doğal) olarak katıldıklarını söyledi. Milli takım olarak iyi bir alt yapıya sahip olduklarını belirten Tunç;” Sporcularımız katıldıkları şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler ve başarılı sonuçlara imza attılar. Sporcularımız ileride daha başarılı sonuçlara imza atacaklardır. Karaman’da ise milli takımımıza sporcu yetiştirmek için Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi kategorilerinde sporcularımızla çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sporcularımızı milli sporcu seviyesine getirip Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda ülkemiz adına yarışmalarını sağlayacağız.Bu sporun en büyük özelliği ise insanların sağlıklı, düzenli ve disiplinli bir yaşam sürmeleri. Ödülü ise güzel bir görünüm” diye konuştu.
“Olimpiyatlara Sporcu Yetiştirmek İstiyoruz”
Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonumuz Başkanı Niyazi Kurt tarafından milli takımımıza antrenör olarak davet edildim. Bu milli görev beni olukça mutlu etti.Hedefimiz ise şuanda Avrupa seçmelerine sporcu yetiştirip başarılı olmak.Fitness artık 2016 itibariyle Olimpik spor olarak kabul görmeye başlıyor. Fitness sporuna da ağırlık vererek 2016'da olimpiyata sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz”
Milli Takımımız Dünya Arenasına Damga Vurmuştur
Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen dünya şampiyonasında milli takımımızın başarılı sonuçlar aldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” IFBB Dünya Fitness Şampiyonasında Karamanlı bir antrenörümüzün olması bizler için gurur verici bir durum. Şampiyonada sporcularımız WomenBodyfitness, WomenFitness,Women Bikini Fitness,WomenPhysique,Men Fitness, Men Physique ve Mixed Pairs kategorilerinde madalyalar kazanmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ter dökmüşlerdir. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek başarılı sonuçlar alan sporcularımızı ve teknik heyetimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim”