Türk futbolunun efsane isimleri Yılmaz Vural, Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman ve Hami Mandıralı, Nevşehir’de Kapadokyaspor Kulübü’nün açılışına katıldı.

Kapadokyaspor Kulübü’nün Yeni Mahalle’de bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen açılış törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, belediye başkan yardımcısı Yusuf Kaya, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, teknik direktör Yılmaz Vural, Cüneyt Tanman, Hami Mandıralı, Tuncay Bender, iş adamları, sporcular ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kapadokyaspor Kulüp Başkanı Hüsnü Güneş amaçlarının Nevşehir’de başarılı sporcular yetiştirerek, bu sporcuları Avrupa ve dünya şampiyonalarına göndermek olduğunu ifade etti. Güneş, daha sonra Türk sporuna katkılarından dolayı açılış törenine katılan A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, teknik direktör Yılmaz Vural ve eski futbolcular Cüneyt Tanman, Hami Mandıralı ve Tuncay Bender’e plaket verdi.

VURAL: "FUTBOLU FUTBOLUN İÇİNDEN GELENLER YÖNETMELİ"

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, Türk sporunun iyi yönetilmediğini ve bir an önce müdahale edilmemesi durumunda daha kötüye gideceğini söyledi. Spor kulüplerinin başkan ve idarecilerinin kulüpleri borç batağına sürüklediğini kaydeden Vural, “Türkiye’de sporun gelişmesi için siyasetten yerel yönetimlere, federasyonlardan Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar önemli görevler düştüğünü ve bir an önce bunların yapılmaması durumunda diğer Avrupa ülkelerinden çok geride kalacağımızı ben 1986 yılından beri söylüyorum. Almanya’yı gördükten sonra niçin bizim ülkemizde de sporun öyle olmadığını düşünerek içimiz acıyor. Bu ülkede spor iyi yönetilmiyor. Büyük kulüplerimizin halini görüyorsunuz. Aşağılara indiğinizde de durum aynı. Futbolun ekonomik ve mali bir çöküşünü yaşıyoruz. Hızla bu çöküş devam ediyor ve bunu engellememiz gerek. Fakat halen kimseden bu konuda bir tepki görmedik. Umarım tam yerle bir olmadan bu işe müdahale edilir. Yoksa bu böyle gitmeyecek” dedi.

"FUTBOLUN ARTIK İÇİNDEN GELEN KİŞİLER TARAFINDAN YÖNETİLMESİ GEREKİYOR"

Futbolun içinden gelen kişilerin hem kulüp idaresinde hem de federasyonda görev almaları gerektiğini vurgulayan Vural, bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istediklerini ifade etti. Türk futbolunun başarıya ulaşması için sistemin yeniden gözden geçirilmesi ve gerekli adımların vakit geçirilmeden atılmasının gerektiğini belirten Vural, “Futbolun artık içinden gelen kişiler tarafından yönetilmesi gerekiyor. Çünkü bu güne kadar idare eden arkadaşların bu işle uzaktan yakından alakası yok. Hepsi iş adamı arkadaşlarımız. Kendi işlerinde çok başarılılar ama kulüp idaresinde aynı değil. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı görüyorsunuz hiç birinin 500 milyon Dolar’dan aşağıya borcu yok. Bu yöneticilerin kendi şirketleri böyle borç içinde yüzmüyor. Bir hata yapılıyor. Kulüpler yasasının bir an önce çıkması, onun denetimi ve kontrolü, Futbol Federasyonu Delege Sistemi’nin bir an önce değişmesi, kulüp baskısından kurtularak özgür olarak çalışması, siyasetin bir an evvel mecrasına çekilmesi ve özerklik mantığının sözde kalmaması gerekir. Sistemsizliğin Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Bunların hepsinin uzman insanlar tarafından gözde geçirilmesi lazım. Çünkü bu işten anlamayanlar bu işi kurallaştıramaz, kanunlaştıramaz. Bilenlere başvurulması gerek ama maalesef Türkiye’de de bilen insan sayısı fazla değil. Türkiye’deki futbolculuk sistemi kendisini idare edecek insanları yetiştirmiyor. Ne antrenör ne idareci ne de oyuncu yetişiyor. Ekonomik anlamda Avrupa’da 7. önemli ligiz. Ama ekonomide tek başına çözüm değil. Bu ekonomiyi iyi idare edecek ve yönlendirecek insanlara ihtiyacımız var. Artık bir an önce bunları sonuçlandırarak başarı denen şeyi halkımıza tattırmamız gerek” diye konuştu.

‘MİLLİ TAKIM YARDIMCI ANTRENÖRÜ HAMZAOĞLU’

Türk Milli Takım Türk Milli Takımı Yardımı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu ise Avrupa Şampiyonası elemelerine kötü bir başlangıç yapan milli takımın durumu ile ilgili olarak, “İnşallah Fatih hocam ile beraber mahcup olmayız. Aldığımız bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Buna inancımız tam. Belki kötü başladık, birkaç kötü sonuç aldık ama biz bunun üstesinden gelebilecek insanlarız. Daha önce geldiğimiz gibi yine bunların üstesinden geleceğiz" diye konuştu.