Türk güreşi, Hamza Yerlikaya’nın göreve gelmesi ile birlikte son iki yıldaki madalya sayısında yüzde 58’lik artış yakaladı.

Dünya Güreş Birliği’nin (UWW) madalya istatistikleri baz alınarak oluşturulan sıralamaya göre, 2014 yılında yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde serbest ve grekoromen stilde düzenlenen Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile uluslararası özel turnuvalarda ülkemizi temsil eden milli güreşçiler, 52 altın, 75 gümüş ve 149 bronz madalya kazanarak, 277 kez kürsüde yer aldı.

YERLİKAYA: “2015 YILINDA REKORLARI ALT ÜST EDECEĞİZ”

22 Ekim 2012 tarihinde göreve geldiğini hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, o sene içerisinde uluslararası şampiyonalarda 175 madalya kazanıldığını belirterek, "Başkanlık koltuğuna oturmam ile master plan hazırlamam bir oldu. Günü değil, geleceği kurtarmak adına başlattığımız çalışmaların karşılığını kısa sürede almaya başladık. 2013 yılında üst düzey performans sergileyen sporcularımız seneyi 201 madalya ile tamamladı. Bu sene mücadele ettikleri şampiyonalarda ay-yıldızlı mayoyu gururla taşıyan milli güreşçilerimiz, 277 madalya kazanarak son iki yılda yüzde 58’lik bir yükseliş sağladı. Yaptığımız planlar çerçevesinde 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadar bu sayı düzenli olarak artacaktır. 2015 yılında rekorları alt üst etmek için düğmeye bastık” ifadelerini kullandı.