Samsun’da düzenlenen oyunlar, Türk asıllı Alman futbolcuların Türkiye hasretini gidermesi için de fırsat oluşturuyor. Hasan Ali Akçakaya ve Nick Bıçakoğlu, Samsun’da Türk futbolseverlerin karşısına çıkıyor.

25 yaşındaki Hasan Ali Akçakaya, Deaflympics2017 sayesinde ilk Türkiye tecrübesini yaşıyor. Alman futbolcu, “Gelmeden önce şehre, rakiplerin performansına ve ülkelerin taraftar durumuna kısaca göz attım” diyerek Samsun’daki madalya şanslarını anlamaya çalıştığını belirtti.

“Türkiye’de olmak harika hissettiriyor”

21 yaşındaki Nick Bıçakoğlu ise daha önce küçükken Türkiye’de bulunduğunu ancak Samsun’a gelmediğini belirterek, “Türkiye’de olmak harika hissettiriyor” dedi.

Alman milli futbolcu Türkiye’yi, Türk kültürünü ve yemeğini çok sevdiğini belirterek, “Samsun’a indiğimde, Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluydum” diye konuştu.

Spor, hayatlarının merkezinde

Genç sporcular, boş zamanlarında da spordan uzak kalamıyor. Akçakaya, hayatının odak noktasında futbolun yer aldığını belirterek, “Bir sonraki uluslararası organizasyonlar için kendimi sürekli geliştirmeli, yeterli güce ve hıza sahip olmalıyım” dedi. Bıçakoğlu ise spora sevgisini, “Spor olmadan yaşayamam” diyerek açıkladı.

Türk futbolunu takip ediyorlar

Akçakaya ve Bıçakoğlu, Almanya’da yaşasalar da Türk futbolundan uzak kalmıyor. Türkiye ligini yakından takip ettiğini ve koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten Akçakaya, “Türkiye ligini izlemek çok keyifli” ifadelerini kullandı. Beşiktaş’a ilgi duyduğunu söyleyen Bıçakoğlu ise, “Beşiktaş, bu sene Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazandı. Onlar gerçekten iyi oyunculara sahip” diye konuştu.