Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen, Ryder Cup’ın şampiyon oyuncularının da yer aldığı Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası için geri sayım başladı.

Avrupa’nın lider profesyonel golf organizasyonu European Tour’un desteğiyle, 13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Turkish Airlines Open 2014’e, golfün efsane isimlerinden Colin Montgomerie tarafından tasarlanan, Antalya Belek’teki The Montgomerie Maxx Royal Otel ev sahipliği yapacak. European Tour Final Serisi’nin sondan bir önceki turnuvasında, dünyanın en iyi oyuncuları kısa süre sonra düzenlenecek Race to Dubai’de zirveye ulaşmak için mücadele edecek.

Golf hayranları, Türkiye’nin 2022 yılında düzenlenecek Ryder Cup için adaylığını koymasının ardından daha da önem kazanan turnuvada, Ryder Cup’ın başarılı oyuncularını sahada izleme fırsatını yakalayacak.

ŞAMPİYONLAR ANTALYA’DA OLACAK

Turnuva, Amerika Açık şampiyonu Martin Kaymer, geçen yılın Race to Dubai şampiyonu Henrik Stenson ve Turkish Airlines Open 2013’ün şampiyonu Victor Dubuisson’un da aralarında bulunduğu, European Ryder Cup şampiyonu takımın sekiz oyuncusunu ağırlayacak. Etkinliğe katılacak diğer Ryder Cup oyuncuları ise Jamie Donaldson, Stephen Gallacher, Sergio Garcia, Ian Poulter ve Lee Westwood.

"TÜRKİYE’DE GOLFÜN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYORUZ"

European Tour CEO’su George O’Grady, Türkiye’nin golf açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "European Tour’un ülkenizdeki varlığı, dünyanın en iyi oyuncularının Antalya’da bir araya gelmesini sağlayarak ülke turizmine büyük katkıda bulunacaktır. Turkish Airlines Open, uluslararası bir turnuva olarak ülkenin golfe bakışını değiştirecek ve her yaştan insanın bu oyuna ilgi duymasını sağlayacaktır" dedi.

O’Grady ayrıca, European Tour’un prestijli Final Serisi dahilindeki Turkish Airlines Open’ın, hükümetin 2023 yılı için belirlediği yıllık 50 milyon turiste ulaşma hedefini de desteklediğini belirtti. O’Grady, "Türkiye şu anda Avrupa’nın en önemli dördüncü golf destinasyonu konumunda. Turkish Airlines Open sayesinde, ülkenizi bu listenin en tepesine taşımak için gerekli tanıtımın yapılmasına destek olacağız" diye konuştu.

"EKONOMİNİN GELİŞİMİNE DESTEK OLACAK"

Golfün Avrupa ekonomisine katkısının yıllık 18,9 milyar doların üzerinde olduğunu dile getiren O’Grady, "Türkiye’de düzenlenecek turnuvalar, yeni turizm fırsatları oluşturarak, ülke ekonomisinin gelişimine destek olacaktır. Çok sayıda kişiye iş imkanı sağlayan ve tedarik zinciri üzerinde doğrudan etkisi bulunan golf sporunun Türkiye gibi gelişmekte olan bir pazarda daha da büyümesi için önemli fırsatlar bulunuyor" ifadelerini kullandı.