İSTANBUL (AA) - 21. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da yapıldı.

Türk sporcular, toplam 24 dalda altın madalya verilen şampiyonada bugüne kadarki en başarılı organizasyonu geçirerek, altışar altın ve gümüş, 3 de bronz madalya kazandı.

Şampiyonayı 7 altın, 6 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamlayan Romanya, madalya klasmanında ilk sırayı aldı. Toplam 18 madalya kazanan Rumen sporcuların ardından 15 madalyalı Türk sporcular geldi.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilen ve Türkiye'nin üst üste beşinci kez ev sahipliği yaptığı şampiyonaya, Balkan Atletizm Birliği üyesi 16 ülkeden sporcular katıldı.

Birliğin yeni üyesi İsrail'den sporcuların da mücadele ettiği şampiyonada, Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Makedonya, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan sporcular yer aldı. Üyeliği onaylanması beklenen Kosova ise Azerbaycan ile "misafir ülke" statüsünde organizasyona katıldı.

Türkiye, erkekler 400 metrede Batuhan Altıntaş, kadınlar sırıkla atlamada Demet Parlak, kadınlar gülle atmada Emel Dereli, kadınlar yüksek atlamada Burcu Yüksel, erkekler 4x400 metrede ve erkekler 1500 metrede Levent Ateş ile altın madalya kazandı.

Erkekler 60 metre engellide Mustafa Güneş, erkekler yüksek atlamada Ümit Tan, kadınlar sırıkla atlamada Buse Arıkazan, erkekler 1500 metrede Ramazan Özdemir, erkekler uzun atlamada Muammer Demir'le ve kadınlar 4×400 metrede gümüş madalya elde eden ay-yıldızlılar, kadınlar 3000 metrede Özlem Kaya, erkekler 400 metrede Buğrahan Kocabeyoğlu ve erkekler 800 metrede Hasan Basri Güdük ile bronz madalyanın sahibi oldu.