ANKARA (AA) - Türkiye Bocce Şampiyonası, Ankara'nın Kazan ilçesinde sona erdi.

Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunca düzenlenen şampiyonada 145 sporcu mücadele etti. Şampiyonayla 20-25 Nisan'da İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenecek Dünya Ümitler ve Büyük Erkek-Büyük Kadınlar  Bocce Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular belirlendi.

Ümitler kategorisinde Ankara'dan Yunus Emre Güngör ve Esile Emen, Büyük erkeklerde de Kırıkkale'den Erdal Kantemir, şampiyon oldu.

Dereceye giren sporcular, madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Yardımcısı Murat Kocakaya ve Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü'den aldı.

Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Genel Koordinatörü Alper Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün süren müsabakaların oldukça çekişmeli geçtiğini söyledi.

"Eleme usulüne göre yapılan müsabakalarda erken finaller oldu" diyen Kabakçı, "Özellikle yarı finallerde çok ciddi ve harika maçlar seyrettik. Sporcularımızın performansı bizi çok memnun etti. Umarım, Roma’da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ülkemize madalya getireceğiz" diye konuştu.