HATAY (AA) - Türkiye Boks Federasyonu tarafından İskenderun ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, 50 ilden 180 sporcunun katılımıyla başladı. 

İskenderun Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde konuşan Organizasyon Sorumlusu İlhan Sapmaz, böyle bir şampiyonanın İskenderun'da yapılmasından duyduğu memnunuyeti dile getirerek şunları kaydetti:

"Spor, dostluk, kardeşlik ve birliktelik demektir. Bize bu birlikteliği yaşattığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bu sevda burada bitmeyecek. İskenderun'un ve buradaki sporseverlerin bize vermiş olduğu destek bizim için büyük bir sevdadır. Fakat bu sevda da burada bitmeyecek. Bu sevda İskenderun'da dünya ve Avrupa şampiyonları çıkıncaya kadar devam edecek. Bunu da umut ediyoruz. Ben federasyon adına katkılarını esirgemeyen tüm yetkililere ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilcisi Nuri Erdener de boks sporunu insanlara sevdirebilmenin mücadelesini verdiklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından başlayan müsabakalarda, sporcular bir üst tura çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Açılışa, Payas Kaymakamı, İskenderun Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ,Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ,İskenderun İlçe Emniyet Müdür Cengiz Başer'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şampiyona maçlarının 5 gün süreceği kaydedildi.