Kick Boxing Dünya Şampiyonları gecesi 22 Eylül’de İstanbul’da yapılacak.

KFA (Kartal Fight Arena) tarafından 22 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek galaya çok sayıda dünya şampiyonu sporcu katılacak. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek olan bu sporcular Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlayacak. Konu hakkında bir açıklama yapan KFA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Panahi ve Erkan Varol, hedeflerinin dünya çapında kaliteli bir gala düzenlemek olduğunu vurguladı. İstanbul’dan sonra Almanya’da da gala yapacaklarını belirten Ali Panahi, "İstanbul’daki galamızda gecenin maçına K1’in ilk dünya şampiyonu Hollandalı Albert Kraus’u getirdik. Bunun yanı sıra birçok şampiyon sporcu da galamızda ringe çıkarak kozlarını paylaşacaklar. Müsabakamız dünyanın en büyük dövüş sporları galası olarak kabul edilen Glory’in şampiyonlar ligi gibi olacak. Orada şampiyonluklar yaşamış olan dövüşçüler İstanbul’da birbirlerine karşı yeniden ringe çıkacak ve en iyileri galamızda belirleyeceğiz. Ülkemize böylesi dünya devi sporcuları getirmek bizi ayrıca gururlandırıyor’ şeklinde konuştular" şeklinde konuştu.

Erkan Varol: "Hedefimiz ülkemizi bu alanda dünyaya tanıtmaktır"

Dünya kick boks otoriteleri tarafından özel yeteneklere sahip bir sporcu olarak kabul edilen Erkan Varol, gecenin maçı için en zorlu rakibi seçtiğini belirterek, "Maçlarımızın kaliteli olması açısından kolay rakipler seçmedik. Dünya çapında bir organizasyona dünyanın en iyi sporcuları layıktır. Bu yüzden daha önce Azerbaycan’da karşılaştığım ve maçı kaybettiğim dünya şampiyonu Albert Kraus’a karşı maç yapmayı bizzat kendim istedim. Kıran kırana bir müsabaka olacak. Hem izleyiciler hem de kickboks otoritelerinin beğenisini kazanacağız. Galamızın dünya standartlarında olabilmesi için dünya standartlarında malzemeler ve dünyanın en iyi ekipleriyle çalışıyoruz. Işık ve ses sistemimizi daha önce Glory’in sistemlerini kurmuş olan şirkete yaptırıyoruz. Bunun dışındaki teknik ekip ve gereçler için de Avrupa’nın dev kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Ülkemizdeki birçok sporcu şimdiye kadar rakip seçiyor ve yenebilecekleri rakipler istiyorlardı. Biz buna son verdik ve dünya sıralamasının üst seviyesinde yer alan rakiplerle dövüşme zorunluluğu getirdik. Bu da galamızın kalitesini dünya standartlarına çekecektir" diye konuştu.

Vedat Alyaz: "KFA olarak dünya çapında işlere imza atacağız"

KFA Basın Danışmanı Vedat Alyaz ise hedeflerinin Türkiye’den dünyaya bir marka transferi olduğunu vurgulayarak, "Ülkemiz dövüş sporları konusunda büyük bir kapasiteye sahiptir. Gerek dövüşçü ve gerekse bu sporun büyük altyapı tecrübelerine sahiptir. Bu potansiyeli iyi kullanmak gerekiyor. Dünyanın her organizasyonunda neredeyse bir iki Türk dövüşçü oluyor ancak organizasyon yapmıyorlar. Artık bunun da zamanı gelmiştir. Dünyaya kalite seviyesi yüksek bir organizasyon hediye ederek, ülkemizin adını duyurma zamanı gelmiştir. Ülkemiz sporcularının birçoğu kendi teknik ve antrenman programlarını geliştirmiştir. Bunlar arasında Erkan Varol, kendisine ait birçok teknik geliştirmiştir. Bunları dünyaya tanıtarak, ülkemiz adına tescilletirmenin zamanı gelmiştir. Bu fikir ve düşüncelerle yola çıktık. Başarılı olacağımıza da şüphem yoktur. Şu an için birçok ünlü isim ve devlet büyüğümüz de galamıza destek vermektedir" ifadelerini kullandı