MODENA (AA) - Halkbank'ın İtalyan pasörü Dragan Travica, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Voleybol Erkekler DenizBaznk CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanşında, yarın deplasmanda İtalya'nın DHL Modena takımıyla karşılaşacak Halkbank'ta pasör Dragan Travica, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'ye gelmeden önce Şampiyonlar Ligi 4'lü finalinde Ankara'da Halkbank'a karşı oynadığını hatırlatan Travica "Halkbank'ı gelmeden önce de tanıyordum. Avrupa'da popüler bir kulüp. Burada forma giyen oyuncuları da tanıyordum" diye konuştu.

Başkent ekibinin mücadele ettiği kulvarlardaki sıralamaya bakıldığında performansının iyi olduğunu ifade eden Travica, şöyle konuştu:

"Ligde birinci durumdayız, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktık ve 12'li play-off turunun rövanş maçı için İtalya'ya geldik. İlk maçı 3-0 kazanmıştık. Şampiyorlar Ligi'nde de iyi sonuçlar aldığımızı ve doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Ancak şu ana kadar hiçbir şey kazanmadık. Asıl etap şimdi başlıyor, bundan sonra elde edeceğimiz sonuçlar başarılı olup olmadığımızı gösterecek."


- "En iyisini yapmaya çalışıyorum"


Dragan Travica, Halkbank takımının teknik heyetinin kendisinden öncelikle Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak maçlara motive olmasını istediğini belirterek, "Görev verildiği zaman en iyisi yapmaya çalışıyorum" dedi.

Her zaman daha iyisini yapmaya çalışan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Travica, "Türkiye liginde çok fazla oynayamıyorum. Kulüp Şampiyonlar Ligi için hedef koymamı, motive olmamı istedi. Ben de buna saygı duyuyorum. Forma giydikçe takımımın başarısı için elimden geleni yapıyorum. Yeni bir ülke farklı, bir yerdeyim. Uyum sağlamaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.


-"Yemekler güzel pizza başarısız"


Pasör Travica, Ankara'nın güzel bir şehir olduğunu ve başkent kimliği nedeniyle de her şeyin bulunabildiğini ifade etti.

Travica, "Rusya'da geçirdiğim yıllardan sonra böyle temiz bir yerde yaşamak güzel. Kalitesi yüksek restoranlar var ama pizza konusunda çok iyi değiller. Üzücü terör olaylarına rağmen kendimizi güvende hissediyoruz. Ankara'da yaşamayı seviyoruz" diye konuştu.

Modena ile karşılaşacaklarını öğrendiği gün İtalya'daki rövanş maçı sonrasına yemek programını yaptığını dile getiren Travica, "En iyi arkadaşım Modenalı. Arkadaşım ve ailemle pizza yemeye gideceğim. Güzel pizzayı özledim. Umarım maçı kazanırız ben de mutlu bir şekilde pizzamı yerim" esprisini yaptı.


- "Modena dünyanın en iyilerinden"


Dragan Travica, yarın en önemli maçlarından birini oynayacaklarını belirterek, "Avrupa'nın değil, dünyanın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacağız. Bu benim ve takım arkadaşlarım için ciddi bir motivasyon kaynağı" dedi.

Modena'nın Ankara'da 3-0 yendikleri maçtan farklı oynayacağını ve çok daha iyi olacaklarını düşündüğünü anlatan Travica, şunları kaydetti:

"Rakibimizin salonu da buna müsait ve çok sıcak bir atmosfer yaratıyorlar. Taraftarın aktif şekilde oyunun içinde olduğu bir salon, ellerinden geleni yapacaklardır. Voleybol bu her şey olabilir, tadını çıkarmaya çalışacağız. Ciddi bir mücadele olacağını düşünüyorum. İyi voleybol oynayan kazanacak."