ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Kadın Milli Takım'ın temmuz ayında İtalya'da yapılacak İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'na katılması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Eskişehir Kemal Unakıtan Spor Salonu'nda Türkiye İşitme Engelliler Kadınlar Futsal Şampiyonası maçlarını izleyen Kihtir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok branşta önemli aşama kaydettiklerini belirtti.

Kendilerine verilen desteklerin çok önemli olduğunu kaydeden Kihtir, "Futbolda, voleybolda Avrupa şampiyonluklarını kazandık. Şimdi futbolda temmuz ayında İtalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmak için çaba gösteriyoruz. Erkek takımımız zaten şampiyonada, bayan takımımızı da bu işin içinde görmek istiyoruz" diye konuştu.

Kihtir, kendisinin de işitme engelli olduğunu dile getirerek, "Vücut ve akıl sağlığı mevcutsa geriye kalan bütün problemler çözülür. Normal insanlarla aramızda bir fark yok. Tek farkımız, anlaşabildiğimiz iletişim dilinin farklı olması. Başarılarımız her alanda daha da artacak. Türk halkına, verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yarı final maçlarında forma giyen Muğla İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncularından Bilge Sinem Özpınar da yaptığı açıklamada, "Hiç duymayan arkadaşlarımdan biraz daha şanslı olduğumu düşünüyorum. Dudak okuyarak karşımdakilerin ne demek istediğini anlayabiliyorum ve az da olsa konuşabiliyorum. Futbola ilgim babamla başladı. Kendisi sporcu olduğu için futbolu tercih ettim. Hedeflerim arasında azmedip çalışarak milli takımda forma giymek var. Kendime bu anlamda güveniyorum" şeklinde konuştu.