Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 11-14 Aralık tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek Türkiye Kapalı Salon Okçuluk Şampiyonası’na 40 bölgeden 600 kadın ve erkek sporcunun katılacağını söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Milli Takım Antrenörü Cumhur Yavaş’ı makamında kabul ederek, Adana’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası için bilgi alışverişinde bulundular. Müsabakaların TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştirileceğini, organizasyon hazırlıklarına şimdiden başlandığını, deneyimli ekipleriyle aksama yaşanmayacağını ifade eden Hadi, şunları söyledi:

“Öncelikle bu denli önemli bir yarışmayı bizlere güvenerek kentimizde yapılmasını sağlayan federasyon başkanı Abdullah Topaloğlu ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Adana’da organizasyon konusunda profesyonel bir ekip, ayrıca çalışkan ve deneyimli Milli Takım Antrenörü İl Temsilcimiz Mehmet Darılmaz var. Türkiye şampiyonasına 40 bölgeden yaklaşık olarak 90 kulüpten 600 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Hakem, antrenör ve diğer görevlilerle spor turizmi yaşanacak. Valimiz Mustafa Büyük’ün direktifleri, yerel yöneticilerin desteğiyle kentimize gelen kafilelere Adana konukseverliğini göstereceğiz”

Ziyaret sırasında konuşan Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş ise, 81 il içerisinden en kıdemli ve deneyimli spor il müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye ve ekibine çok güvenerek, müsabakanın Adana’da yapılmasını onay verdiklerini kaydetti. Son yıllarda okçuluk sporunda ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde edildiğini ifade eden Yavaş, şunları söyledi:

“Adana’da yapılacak müsabakalar aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıyor. Yakın hedefte Slovenya’da Koper kentinde gerçekleştirilecek Salon Dünya Şampiyonası, 2015 Temmuz ayında ise Danimarka’da gerçekleştirilecek olimpiyat kota yarışmaları yapılacak. Amacımız 2016 yılında Brezilya’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanmak olacaktır” diye konuştu.

Müsabakaların yapılacağı TÜYAP Fuar Alanı’nda incelemelerde bulunduğunu anlatan Yavaş, aydınlatma, ısıtma, ulaşım, reklam panoları ve diğer sorunların giderilmesi için çalışmalar yaptığını, daha sonra ki günlerde yeniden Adana’ya geleceğini belirtti.

Ziyaret sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin ile Adana Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Akın Eskitütüncü de hazır bulundu.