Türkiye Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde final müsabakaları nefes kesti. 21 yaş altı milli takım kadrosunda yer alan Nurcan Çiçek ve Burak Uygur, büyükler kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşarken, 60 kiloda Aykut Kaya üst üste üçüncü altın madalyasını kazandı.

Çorlu’da düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde altı kategoride madalyalar sahiplerini buldu. Son üç yılın birincisi Avrupa ve dünya şampiyonu Serap Özçelik’in yer almadığı kadınlar kumite 50 kiloda, 2013 Akdeniz Oyunları’nın gümüş madalyalı ismi Bahar Erşeker mutlu sona ulaştı. Daha önce 61 kiloda mücadele eden Erşeker, 50 kilo finalinde kariyerinde Dünya ve Avrupa gençler şampiyonluğu bulunan Neslihan Çalışkan’ı 2-1 mağlup etti.

2. KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

55 kiloda Tuba Yakan büyük çekişmeye sahne olan mücadelede son şampiyon Büşra Tosun’u mağlup ederek zirveye çıktı. Maçın ilk dakikasını 3-1 geride bitiren Yakan, daha sonra yumruklarıyla etkili oldu. Bitime beş saniye kala aldığı bir puanla müsabakayı 4-3 kazanan Tuba Yakan, kariyerinde ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu.

ÇORLU’DA İLK KEZ ALTIN MADALYA

Mayıs ayında Finlandiya’da ki Avrupa Şampiyonası’nda 68 kiloda ikinci olan Merve Çoban, Türkiye Şampiyonası’nda 61 kiloda üst üste ikinci birinciliğini aldı. İlk turda milli takımdan arkadaşı Merve Baltay’ı 3-2 mağlup eden Çoban, finalde genç Hiranur Saruhan’ı 2-0 ile geçti.

Geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonu olduktan sonra karateye ara veren 2012 Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu Şeyda Burucu, 68 kiloda finale kadar gelmesine rağmen Nurcan Çiçek’e 4-1 yenilerek ikincilikte kaldı. Kariyerinde gençler ve 21 yaş altı Türkiye şampiyonlukları bulunan Çiçek, Çorlu’da büyükler kategorisinde ilk kez altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

BURAK UYGUR SÜRPRİZİ

Erkekler kumite 60 kiloda Aykut Kaya, Çorlu’da üst üste üçüncü kez Türkiye şampiyonu oldu. İlk turda geçen yıl finalde yendiği Eyüp Güler’i hakem kararıyla 5-0 yenen Kaya, sonraki maçlarında fazla zorlanmadı. Finalde Mustafa Salih Akbatur’u 5-1 yenen Aykut Kaya altın madalyayı boynuna taktı.

İki yıl önce Konya’da Avrupa gençler şampiyonu olan Burak Uygur, 67 kiloda son iki yılın birincisi Ömer Kemaloğlu’nu mağlup ederek organizasyonun en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan finalde her iki sporcu da temkinli dövüşünce müsabaka 0-0 berabere bitti. Geçtiğimiz yıl rakibine finalde hakem kararıyla 3-2 kaybeden Uygur, bu kez hakem kararıyla 3-2 kazanarak büyükler kariyerindeki ilk Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

YARIN SONA ERİYOR

Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde dereceye girenlere madalyaları Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Feridun Demirel, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve TKF Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi. Türkiye Karate Şampiyonası yarın dört sıklette yapılacak müsabakalarla sona erecek.