2014 Türkiye Pist Şampiyonası 6. ve son ayak yarışında Ülkü Motorsport Kaptanı Ümit Ülkü, İstanbul Park’ta yapılan yarışta başarılı bir performans sergileyerek 3. kez Türkiye Pist Şampiyonluğu’nu elde etti. Ümit Ülkü, “Yarış işin şov kısmı, biz bu işi sosyal proje amacıyla yapıyoruz” dedi.

2014 Türkiye Pist Şampiyonası gerçekleştirildi. İstanbul Park’ta yapılan ilk yarışı 2. olarak tamamlayan Ümit Ülkü 2. yarışta da başarılı bir performans sergileyerek 3. kez Türkiye Pist Şampiyonası’nda kupa aldı. Haftaya 9 puan farkla önde giren son iki yılın Türkiye Pist Şampiyonu Ülkü Motorsport Kaptanı Pilot Ümit Ülkü, sezonun son yarışına MAXI Grup şampiyonluğunun en büyük adayı olarak girdi. Üst Üste 3. şampiyonluğunu kutlayan Ülkü, yarışa 3.6 LT motor hacimli Porsche 997 GT 3 otomobili ile katıldı.

2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası Kategori 6’yı da birincilikle tamamlayan Ülkü, sezonun son yarışında zorlu hava koşullarına rağmen, yağmur tecrübesi olmayan pilotların iyi bir mücadele verdiklerini söyleyerek, “Takımlar Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si olduk. MAXİ Grup’ta şampiyonluğumuzu ilan ettik, bu bizim istediğimiz bir hedefti” diye konuştu.

“BİZ BU İŞİ SOSYAL PROJE AMACIYLA YAPIYORUZ”

3 senenin MAXI Grup şampiyonu olduklarını da sözlerine ekleyen Ülkü, sezonu şampiyonluklarla tamamladıkları için gururlu ve mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca motor yarışlarına ilgi duyanlara tavsiyelerde bulunan başarılı sporcu Ülkü, “Bütün motor sporu sevenleri yarışlarımıza bekliyoruz. Yarış işin şov kısmı, biz bu işi sosyal proje amacıyla yapıyoruz. İnsanların caddede yarışlardan uzak durup, bu işin eğitimini alıp pistlerde güvenli bir şekilde, kuralına göre yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun için ilgi duyan herkesi eğitime davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

3 yıl arka arkaya şampiyonluğunu ilan eden Ülkü, “Güzel bir duygu, amacımız önümüzdeki haftalarda Tofed Kupası’nda da aynı şekilde sezon şampiyonu olmak. Genişleyen ve güçlenen araç parkurumuz ve sporcularımızla önümüzdeki seneye daha iyi bir şekilde hazırlanıp yurt dışı programımızla birlikte başarılı bir şekilde yürütmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.