Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun yılın son faaliyeti olan Türkiye Salon Federasyon Kupası Okçuluk yarışmaları Adana’da sürüyor. Dün yapılan yarışmalar sonunda çeyrek finale kalmayı başaran 32 kişi belirlendi.

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Aydın Yolaç, Çukurova İlçesi TÜYAP Fuar Salonu’nda 3 gün sürecek müsabakalara 37 ilden 107 kulüpten toplam 577 kadın ve erkek sporcu ile rekor katılımı gerçekleştiğini söyledi.

Yolaç, okçulukta ilk kez bu denli yoğun sporcunun katıldığı yarışmaların yapıldığı Adana’da organizasyon konusunda hayli deneyimli bir ekibin bulunduğunu, hiçbir aksamanın yaşanmadığını belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana’daki yöneticilere güvenerek verdiğimiz Federasyon Kupası Salon Türkiye Şampiyonası’na katılan tüm kafileler, hakem ve diğer görevliler organizasyondan çok mutlu kaldılar. Bu durum federasyonun Adana’ya önemli yarışı vermesinin doğru tercih olduğunu gösteriyor. Dünkü yarışlardan sonra 32 sporcu çeyrek finale kaldı. Pazar günü yapılacak final müsabakalarında dereceye girecek 8 kadın ve erkek sporcular ile engelli sporcular belli olacak. 32 sporcu aynı zamanda Ocak ayının son haftasında Samsun’da gerçekleştirilecek Salon Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Darılmaz ve TÜYAP çalışanlarına teşekkür ederiz. Başaralı organizasyon nedeniyle Adana’ya ulusal ve uluslararası müsabakalar verilmesini sağlayacağız”

BİN KİŞİYE MAKARNA DAĞITILDI

Aydın Yolaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin çabalarıyla, tüm sporcuların bazı ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, “40 yıldır sporun içindeyim, hiçbir bölgede bu denli rahat huzurlu ortamda müsabaka yapmadık. İl Spor Müdürlüğü yetkilileri bizlere evimizde ki rahatlığı sundular. Hakemlerin otele gidiş ve dönüşleri için otobüs tahsis edildi. Sporcu hakem, antrenör ve yöneticilere 3 gün boyunca ücretsiz çay, su, kahve dağıtıldı. Ayrıca toplam bin kişiye 2 gün makarna ikram edildi” diye konuştu.

Yolaç, 14 Aralık Pazar günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek ödül törenine Adana Valisi Mustafa Büyük ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile diğer yetkililerin katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.