Türkiye çapında 4 bölgede gerçekleştirilen Masa Tenisi Minikler A Grup Yarışmaları’nın Yalova etabı sona erdi.

2 gün süren müsabakalara ev sahibi Yalova ekibi damga vurdu. Erkekler kategorisinde birinci olan Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, ikinci olan Yalova Belediyespor, kızlar kategorisinde ise yine Yalova Belediyespor, Bursaspor’un ardından ikinci olarak Türkiye Şampiyonası’na gitme hakkı elde etti. 8-9 Kasım 2014 tarihleri arasında Yalova 90. Yıl Spor Salonu’ndaki karşılaşmalarda 17 ilden 32 erkek ve 25 kız olmak üzere toplam 260 sporcu mücadele etti. Grubunda birinci olan Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, ilk 16’da Bursa Büyükşehir Belediyespor’u, ilk 8’de Beşiktaş’ı ve yarı finalde de İstanbul DSİ’i 3-1 ile yenerek adını finale yazdırdı.

Bir diğer Yalova ekibi ilk 16 da Istanbul Büyükşehir Belediyespor’u , ilk 8 de Özel İdare Yolsporu ve yarı finalde Bursa Nilüfer Belediyesi’ni 3-0 yenerek finalde Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün rakibi oldu. Talha Ağbaba, Butay Yılmaz ve Aziz Can Güleç ten oluşan Yalova Gençlikspor Masa Tenisi Takımı, finalde Yücel Ocak, Seyithan Çiçek ve Emirhan Çiçekten oluşan Yalova Belediyespor Masa Tenisi Takımının mücadelesi nefesleri kesti. Rakibini 3-2 mağlup eden Yalova Gençlikspor, ev sahibi sıfatı taşıdı grup müsabakalarına şampiyon olarak Yalova Belediyespor ise ikinci olarak 2015 yılı Haziran ayında Eskişehir’de düzenlenecek final karşılaşmalarına katılma hakkı elde etti.

Kızlarda Ece Haraç, Ece Kocabaş ve Yağmur Güme ile mücadele eden Yalova Belediyespor final karşılaştığı Bursaspor’a 3-2 mağlup olunca grup sürecini 2. tamamladı ve Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden takımlar Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, Yalova Belediyespor, İstanbul DSİ Spor, Nülifer Belediyespor, Zonguldak İl Özel İdare Yol Spor, Beşiktaş, İstanbul Veteran, Yalova Belediyespor B, Kızlarda ise Bursaspor, Yalova Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Zonguldak İl Özel İdare Yol Spor, Bursa Büyükşehir Belediyespor A, İstanbul DSİ Spor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor oldu.