Samsun'un ev sahipliğinde Türk spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, kadınlarda ilk madalyayı Karamanlı Judocu 44 yaşındaki Ayşe Kesiktaş’ın başarısı ile elde etti.

Ayşe Kesiktaş, Samsun Atatürk Spor Salonu'nda yapılan judo kadınlar ferdi müsabakasında 70 kiloda tatamiye çıkarak, bronz madalya müsabakasında Kazak rakibi Assel Moxutov karşısında 2-0 geride olduğu mücadeleyi ippon ile kazanarak bronz madalyanın sahibi olmuştu. Kesiktaş, müsabaka sonrası madalyayı iki yaşındaki torununa hediye etmişti.

Samsun’dan Karaman’a dönen Kesiktaş için otogar da karşılama töreni düzenlendi. Judocu Kesiktaş’ı karşılayan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, milli sporcu ile birlikte Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne gelerek, Kesiktaş’ın sevincini ailesi, antrenman arkadaşları ve müdürlük çalışanları ile paylaşmasını sağladı.

Milli sporcu Kesiktaş, kadınlarda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırdığı için mutlu olduğunu ve amacının Karaman’ı yükseltmek olduğunu söyledi.

Gururlu olduğunu aktaran Kesiktaş, “Türkiye faaliyetlerinde İşitme Engelliler Olimpiyatında hedefim birincilikti. Ama üçüncülük oldu, nasibimde bu varmış. Amacım Karaman’ı yükseltmekti, elimden geleninin daha fazlasını yaptım. Mutluyum, gururluyum. Önce bayrağım için sonra şehitlerimiz ve gazilerimiz için kazandım. Sonrasında da ailem ve torunum Mira için bu dereceyi kazandım. Başta antrenörüm olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürüm ve destek olan herkese teşekkür ederim.

Olimpiyatta üçüncülük derecesini aldım ama önümüzdeki maçlara bakacağız tabi. Hedeflerim birincilik. Maçlarımı hazır bir şekilde bekliyorum.” dedi.

“EN YÜCE DUYGULARDAN BİR TANESİ”

Karaman adına Judo dalında birçok başarıya imza atan antrenör Ahmet Ömre Türe de, “Ülkemiz ve ilimiz adına ilk madalya kadın judocudan geldi. Bu ayrı bir gurur verici. İlimizde de tüm branşlarda ilk madalya kadınlardan geldi, ilimiz judoda ilk madalya Ayşe hanımdan geldi. Karaman’ımızı, milli takımımızı ve bayrağımızı dalgalandırması bizim için yeterince onur verici bir duyguydu.

Bir antrenörün görmek isteyeceği en yüce duygulardan bir tanesi, olimpiyatlarda yarışması, derece yapması. Bize de bu nasip oldu çok şükür. İnşallah bundan sonra da hedefimiz olimpiyat şampiyonu olmak.” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU”

Annesinin başarısı hakkında gazetecilere açıklama yapan Şerife Kesiktaş, annesini canı gönülden tebrik ettiğini aktararak, şunları söyledi;

“Çok mutluyuz, gururluyuz. Annemin derece yapması, olimpiyatlarda derece getirmesi bizlere sevinç verdi. Hedefi birincilikti ama nasibi değilmiş. 44 yaşında 3 çocuk annesi 1 torun sahibi. İlk başta çok yadırgandı ama şimdi herkesin gözdesi oldu. Karaman’ı yükseltti. Önce Türkiye sonra Karaman adına kazandı. Bayrağımızı göklerde görmek bizlere de ayrı bir sevinç verdi. Canı gönülden tebrik ediyorum annemi. Ne kadar da üçüncü olsa o bizim gönlümüzün şampiyonu. Desteklerini esirgemeyen başta antrenörümüz Ahmet Ömre Türe olmak üzere gençlik spor müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Karşılama töreni Kesiktaş ailesinin, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz’e ziyareti ardından sona erdi.